Opleiding buschauffeur Almere / Utrecht en BBL opleiding

Altijd al buschauffeur willen worden? Nu kan het weer. We gaan weer chauffeur opleiden. Als extra hebben we 6 plekken beschikbaar voor een BBL opleiding. Studeren voor je mbo-diploma en ondertussen ervaring opdoen als buschauffeur. Dat kan! Lijkt je dat wat? Lees dan verder! AllGo/Syntus Utrecht start weer met een (BBL) -opleiding voor buschauffeurs.
 
Wij regelen je opleiding
Een baan als buschauffeur is misschien niet het eerste dat in je opkomt. Sterker nog: de kans is groot dat je niet eens een rijbewijs hebt voor de bus. Daar helpen we je graag bij! We regelen een opleiding voor je bij E&R Opleidingen. Zij hebben veel ervaring met het opleiden voor het openbaar vervoer. De kosten voor je opleiding schieten we voor en betaal je bij de start in gedeeltes terug. Maar.....voor de BBL opleiding nemen wij de kosten voor onze rekening! Er zijn 6 plekken dus wacht niet te lang.

Waarom buschauffeur?
Als buschauffeur ben je de gastheer of gastvrouw voor onze reiziger. Een reiziger die rekent op goed openbaar vervoer en goede service. Daar werkt Keolis hard aan en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Je vervoert klanten op de streek- en stadsdiensten in Almere of de provincie Utrecht. We rijdend daar in wisselende diensten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met onze bussen.
Als buschauffeur vervoer je klanten veilig en verantwoord en werk je klant- en servicegericht. Dat is een hele verantwoording, dus we zoeken mensen die dat aankunnen.

Waar ga je rijden?
In de Provincie Utrecht (PU) verzorgen wij het busvervoer vanuit Ede, Bunnik, Montfoort, Mijdrecht en Amersfoort met 254 bussen. Vanuit deze standplaatsen rijden onze chauffeurs naar onder andere Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Een groot gebied, maar met de comfortabele bussen met navigatiesysteem is dit goed te doen.
 
In Almere vertrekken wij vanuit de stallingen in Almere Haven en Buiten met 107 bussen. Je blijft rustig rondrijden op de busbanen in de stad, of je gaat bijvoorbeeld richting Utrecht of Amsterdam

De BBL opleiding

We hebben maximaal 10 plaatsen op de BBL-opleiding buschauffeur. Wees er snel bij, want vol = vol. Leren voor de je mbo 2-diploma, ondertussen uren maken op de bus en de nodige ervaring opdoen!
De opleiding start op 1 februari 2022 en de aftrap is op 25 januari 2022. Tijdens de opleiding haal je binnen 3 maanden je rijbewijs. Daarna volg je praktijklessen en ga je 1 dag in de week naar school. Een supergave kans om je diploma te halen en ondertussen te werken als buschauffeur in Utrecht of Almere. En na het succesvol behalen van deze opleiding heb jij gewoon een mbo-diploma in je pocket!

Tijdens de opleiding ga je 1 dag per week naar school gaat en 4 dagen per week op de bus rijden bij Keolis. Na je opleiding minimaal 1 jaar en maximaal 2 jaar heb je ook nog eens uitzicht op een (vast)contract bij Keolis! Bij de start van de opleiding krijg je al direct een contract van 32 uur per week met het basissalaris van een chauffeur.
 

Wie is Keolis

Keolis Nederland is een klantgericht en innovatief openbaarvervoerbedrijf. Dat doen we met ruim 2.200 vaste medewerkers in de regio’s Almere, Utrecht, Twente en IJssel- Vecht (de Veluwe en een groot deel van Overijssel) en op de treintrajecten Zutphen-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen.


Ieder jaar vervoeren we 45 miljoen reizigers met onze 700 bussen en 25 treinen. Wij leveren (on)gewoon openbaar vervoer aan onze reizigers, zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de internationale Keolis Group, die met 68.000 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 15 landen over de hele wereld.

Wat krijg je bij ons

 • Het belangrijkste: vlotte en leuke collega’s
 • Een MBO opleiding en bus rijbewijs
 • Een startsalaris van rond de € 2.307,60 bruto per maand zonder toeslagen, o.b.v. 40 uur per week
 • Gemiddeld onregelmatigheidstoeslag (rond de € 300,-) op fulltime basis.
 • Minimaal 23 vakantiedagen (afhankelijk van leeftijd)
 • 17 ATV dagen bij werkweek van 40 uur
 • Je valt onder de CAO Openbaar Vervoer
 • Pensioenopbouw bij Rail & OV
 • Verantwoordelijkheid over een bus en de passagiers
 • Een ruime keuze uit online trainingen die je kunt volgen
 • Je werkt voor een internationale organisatie
 • Gratis reizen in alle treinen en bussen van Keolis

Wat bied je ons

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau
 • Je hebt een B-rijbewijs en kunt met eigen vervoer naar de vestiging komen
 • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen
 • Je wilt in wisseldiensten werken (vroeg/dag/laat/weekenden)
 • Je kunt binnen 3 weken je theorielessen volgen

Interesse?

Mail dan je motivatie en CV naar: vacatures@keolis.nl.

Hierna wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een teammanager op 15 december of 4 januari. Als dit gesprek voor beide partijen positief is, ontvang je een link voor het maken van een capaciteitentest. Zo meten we of je binnen een haalbare tijd de theorie voor het rijbewijs D kunt halen. Als de test gelukt is word je uitgenodigd voor de selectiedag in Nieuwegein op 11 januari 2022. Daar krijg je een check test en een rijtest op een echte bus met instructeur van E&R opleidingen.
Is dat allemaal positief? Dan start je 1 februari 2022 met je BBL- opleiding

Opleiding doen zonder BBL traject? Dat kan ook uiteraard. Na de selectiedag zal gekeken worden met de rijschool wanneer je kan starten met de opleiding bus.

Wil je meer weten over de functie of de opleiding? Neem dan contact op met onze recruiter Arjen Pruim via: arjen.pruim@keolis.nl

                                    Assessment is onderdeel van de selectie