Buschauffeur met D-rijbewijs Almere / Utrecht

In de Provincie Utrecht verzorgen wij het busvervoer vanuit de stallingen Ede, Bunnik, Montfoort, Mijdrecht en Amersfoort. Dat doen we met 254 bussen. Als chauffeur rij je onder andere naar Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht stad. Je rijdt door een groot gebied, waarbij je elke dag de mooiste plekken ziet die de provincie jou te bieden heeft. Met onze comfortabele bussen met navigatiesysteem is dat natuurlijk goed te doen.
 
In Almere rij je als buschauffeur over het enige bovengrondse metrosysteem van Nederland. De unieke en speciaal aangelegde busbanen lopen door de hele stad en brengen reizigers supersnel van A naar B. Soms maak je een lange rit naar Amsterdam of Utrecht. Je vertrekt vanuit de stallingen in Almere Haven en Buiten met 1 van onze 107 bussen. 
 
Als buschauffeur heb jij de verantwoordelijkheid over 'jouw' bus. De reizigers zijn jouw klanten en je zorgt ervoor dat zij veilig, comfortabel en op tijd aankomen op hun bestemming. 

Wij roosteren ruim van te voren jouw diensten in. Zo weet je precies wanneer je op welke tijden achter het stuur zit. Je krijgt veel zekerheid. Zo weet je al een jaar van tevoren wanneer je vrij bent en hoe laat je met je dienst begint of klaar bent. Dat is natuurlijk fijn als je uit werk de kinderen van school wilt ophalen, voor of na je werk nog wilt sporten of je een afspraak bij de tandarts maakt.

Wat ga je doen als buschauffeur

Als buschauffeur draag je zorg voor een 'vanzelfsprekend goede service', wat leidt tot 'vanzelfsprekend goed openbaar vervoer'. Daar rekent de reiziger op en daar doen wij als Keolis ongewoon goed ons best voor.

Daarmee bedoelen we dat je als buschauffeur verantwoordelijk bent voor het veilig en comfortabel vervoeren van reizigers van A naar B. De reizigers zijn jouw klanten en jij ben hun gastheer of gastvrouw. Je bent behulpzaam, netjes in je voorkomen, gastvrij en collegiaal. 

Als buschauffeur werk je in wisselende diensten. Een weekend-, vroege ochtend- of late avonddienst is voor jou geen probleem. Hierdoor kan je jouw werk ook goed combineren met jouw hobby's of de zorg voor je gezin. Uiteraard gebeurt dat allemaal in overleg met jouw manager en de afdeling planning die jou in jouw werk ondersteunen. Parttime werken is bij ons ook mogelijk.

Wie is Keolis

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel, Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dat doen we met ruim 1500 medewerkers, 450 bussen en 25 treinen.

Onze klanten zijn onze gasten. We brengen hen graag ontspannen en veilig naar hun bestemming. Onze ambitie is om (on)gewoon goed te zijn. In het bieden van een veilige reis, up-to-date informatie en een chauffeur die optreedt als perfecte gastheer of gastvrouw.

Daarnaast investeren we in goed werkgeverschap (PSO trede 2, certificaat Gender Equality) en hechten we grote waarde aan integriteit, veiligheid en duurzaamheid. Inmiddels is 40% van onze bussen volledig elektrisch. In Gelderland en Overijssel lanceerden we de grootste e-vloot van Europa in één keer. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde opererende mobiliteitsonderneming Keolis. Ieder jaar vervoeren we met 68.000 medewerkers bijna 3,5 miljard reizigers in 15 landen.

Wat bieden wij aan jou

 • Het belangrijkste; leuke en vlotte collega’s
 • Een start salaris, afhankelijk van ervaring binnen het Openbaar Vervoer, vanaf € 2.396,091 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week
 • Gemiddeld onregelmatigheidstoeslag (rond de € 300,-)
 • Minimaal 23 vakantiedagen (afhankelijk van leeftijd)
 • 17 ATV dagen naar rato
 • Minimaal 16 uur tot maximaal 40 uur per week (aantal uren in overleg)
 • Je valt onder CAO Openbaar Vervoer
 • Pensioensopbouw bij Rail&OV
 • Mogelijkheid om online trainingen te volgen
 • Werkzaam voor een internationale organisatie
 • Gratis reizen in alle treinen en bussen van Keolis

Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst van een jaar die aansluitend, bij goed functioneren, overgaat naar een vaste arbeidsovereenkomst.

Wat verwachten wij van jou

 • MBO werk- en denkniveau
 • Geldig rijbewijs D met code 95
 • In het bezit van eigen vervoer
 • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal
 • Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen
 • Bereid zijn om in wisseldiensten te werken (vroeg/dag/laat/weekenden)

Interesse?

Heb je na het lezen zoiets van, dit wil ik! Wacht dan niet en mail dan jouw motivatiebrief met CV naar: vacatures@keolis.nl.

Na het sturen van de brief wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een teammanager. Bevalt het gesprek van beide kanten? Dan wordt er een startdatum afgesproken! Bij de start krijg je , tijdens een inwerkproject, ondersteuning van een mentor, zodat je uiteindelijk zelfstandig kan rijden op de bus!

Wil je meer informatie over de functie? Stuur dan een mail met je vraag naar: vacatures@keolis.nl