Welkom terug! Per 1 juli veel meer ruimte in trein en bus

Per 1 juli zijn er in het OV weer meer plaatsen beschikbaar. Je kan onze bussen en treinen dan ook weer gebruiken om te gaan winkelen, voor vakantie of om lekker een dagje uit te gaan. Alle zitplaatsen in bussen en treinen kunnen weer gebruikt worden. Ook kunnen reizigers staan bij aangewezen staanplaatsen. Dit zijn staanplaatsen waarbij je je kan vasthouden aan een onderdeel in de bus dat hier bewust voor bedoeld is, zoals een handlus, stang of handgreep. Bij het zoeken van een geschikte zit- of staanplaats vragen wij reizigers om, daar waar het kan, elkaar de ruimte te geven. Ook is het vanaf 1 juli weer mogelijk om je fiets mee ten nemen in onze treinen.

Wij rijden momenteel vrijwel volgens de normale zomer dienstregeling (met enkele uitzonderingen), zoals we die zonder Corona ook zouden rijden in de zomervakantie. In verband met Corona houden wij extra bussen stand-by, die wij  kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en je reis comfortabel te maken. De treinen van Keolis Blauwnet rijden nogsteeds volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Alle informatie over de nieuwe landelijke maatregelen die gelden per 1 juni vind je op deze pagina. Hieronder vind je per regio de belangrijkste informatie over de actuele dienstregeling. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl