Welkom terug!

Sinds 1 juli zijn er in het OV weer meer plaatsen beschikbaar. Je kan onze bussen en treinen dan ook weer gebruiken om te gaan winkelen, voor vakantie of om lekker een dagje uit te gaan. Alle zitplaatsen in bussen en treinen kunnen weer gebruikt worden. Ook kunnen reizigers staan bij aangewezen staanplaatsen. Dit zijn staanplaatsen waarbij je je kan vasthouden aan een onderdeel in de bus dat hier bewust voor bedoeld is, zoals een handlus, stang of handgreep. Bij het zoeken van een geschikte zit- of staanplaats vragen wij reizigers om, daar waar het kan, elkaar de ruimte te geven.

Wij rijden momenteel grotendeels volgens de normale dienstregeling. Een aantal lijnen rijden volgens de vakantiedienstregeling, waarbij er op sommige lijnen extra ritten zijn toegevoegd. In verband met Corona houden wij extra bussen stand-by, die wij  kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en je reis comfortabel te maken. De treinen van Keolis Blauwnet rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. Ook is het vanaf weer mogelijk om je fiets mee ten nemen in onze treinen.

Geen buurtbus
De buurtbussen rijden voorlopig niet. In de buurtbussen is het houden van 1,5 meter afstand tussen reizigers en/of chauffeurs niet of nauwelijks mogelijk. Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen. Op landelijk niveau, door alle vervoerders en OV-NL, wordt er gekeken naar een geschikte oplossing om de buurtbussen coronaproof in te richten. Tot op heden is hier nog geen geschikte oplossing voor gevonden. Daarom hebben wij besloten om de buurtbussen niet uit te laten rijden. De gezondheid en veiligheid van onze chauffeurs en reizigers staan voor ons altijd voorop.

In de provincie Utrecht wordt vanaf 31 augustus op meerdere buurtbuslijnen een vervangende dienstregeling met grote bussen gereden. Het kan zijn dat routes en vertrektijden wijzigen. Meer informatie vind je op deze pagina

Alle informatie over de nieuwe landelijke maatregelen die gelden per 1 juli vind je op deze pagina. Hieronder vind je per regio de belangrijkste informatie over de actuele dienstregeling. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl