Dienstregeling van 16 augustus t/m 12 december 2020

​Vanaf 16 augustus breiden wij de dienstregeling van Syntus Overijssel uit. Een groot aantal buslijnen rijdt dan weer volgens de normale dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die de vakantiedienstregeling rijden en er zijn lijnen die de vakantiedienstregeling rijden met daaraan toegevoegd extra ritten. Deze extra ritten rijden niet in de herfstvakantie (12 t/m 16 oktober 2020). In verband met Corona houden wij extra bussen stand-by, die wij  kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en je reis comfortabel te maken. 

In dit overzicht van alle buslijnen zie je wat er op jouw buslijn wordt gereden. Alle ritten die wij rijden worden verwerkt in de reisplanner. Plan daarom je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies. 

Er is één uitzondering: lijn 267 Ommen - Zwolle v.v. via de Zwartewaterallee. Naast de twee ritten die wij altijd rijden (vertrek 7.05 uur uit Ommen en 17.00 uur uit Zwolle), rijden wij soms ook extra ritten. Deze extra ritten staan niet in de reisplanner. Kijk in dit rittenoverzicht van lijn 267 welke ritten er gereden worden. Houd dit overzicht dus in de gaten voor de actuele status van lijn 267.

Alle informatie over de landelijke maatregelen die gelden per 1 juli vind je op deze pagina
 
Geen buurtbussen
De buurtbussen rijden voorlopig niet. In de buurtbussen is het houden van 1,5 meter afstand tussen reizigers en/of chauffeurs niet of nauwelijks mogelijk. Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen. Op landelijk niveau, door alle vervoerders en OV-NL, wordt er gekeken naar een geschikte oplossing om de buurtbussen coronaproof in te richten. Tot op heden is hier nog geen geschikte oplossing voor gevonden. Daarom hebben wij besloten om de buurtbussen niet uit te laten rijden. De gezondheid en veiligheid van onze chauffeurs en reizigers staan voor ons altijd voorop. Zodra de situatie verandert communiceren wij hierover.

Keolis Blauwnet
Onze treinen van Keolis Blauwnet rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. Ook is het sinds 1 juli weer mogelijk om je fiets mee te nemen in onze treinen.

Kaartje kopen

Maak je gebruik van het OV, zorg dan bij voorkeur  vooraf  voor een geldig vervoerbewijs. Zoals de OV-chipkaart of  koop een kaartje in de Keolis-app'. In- en uitchecken met de OV-chipkaart kan bij de achterdeur. Er worden in de bus momenteel geen vervoersbewijzen verkocht bij de buschauffeur. Ook dit doen wij om het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs te verminderen. Je kunt in de bussen van Syntus Overijssel wel een los kaartje kopen via iDEAL, door het scannen van een QR-code in de bus. Meer informatie vind je hier