Opleiding Buschauffeur Almere / Utrecht voor studenten

Wij regelen je opleiding
Als student is een baan als buschauffeur misschien niet het eerste dat in je opkomt. Sterker nog: de kans is groot dat je niet eens een rijbewijs hebt voor de bus. Daar helpen we je graag bij! We regelen een opleiding voor je bij E&R Opleidingen. Zij hebben veel ervaring met het opleiden voor het openbaar vervoer. De kosten voor je opleiding schieten we voor. En start je als chauffeur bij Keolis, dan betaal je die kosten beetje bij beetje aan ons terug. 

Buschauffeur dus?
Ja buschauffeur. De gastheer of gastvrouw voor onze reiziger. Een reiziger die rekent op goed openbaar vervoer en goede service. Daar werkt Keolis hard aan en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Je vervoert klanten op de streek- en stadsdiensten in Almere of de provincie Utrecht. We rijdend daar in wisselende diensten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met onze bussen ideaal om te combineren met je studie.
Als buschauffeur vervoer je klanten veilig en verantwoord en werk je klant- en servicegericht. Dat is een hele verantwoording, dus we zoeken mensen die dat aankunnen.

Waar ga je rijden?
Uiteraard is dat afhankelijk van je woonplaats.

In de Provincie Utrecht (PU) verzorgen wij het busvervoer vanuit Ede, Bunnik, Montfoort, Mijdrecht en Amersfoort met 254 bussen. Vanuit deze standplaatsen rijden onze chauffeurs naar onder andere Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Een groot gebied, maar met de comfortabele bussen met navigatiesysteem is dit goed te doen.
 
In Almere vertrekken wij vanuit de stallingen in Almere Haven en Buiten met 107 bussen. Je blijft rustig rondrijden op de busbanen in de stad, of je gaat bijvoorbeeld richting Utrecht of Amsterdam

Wie is Keolis

Keolis Nederland is een klantgericht en innovatief openbaarvervoerbedrijf. Dat doen we met ruim 2.200 vaste medewerkers in de regio’s Almere, Utrecht, Twente en IJssel- Vecht (de Veluwe en een groot deel van Overijssel) en op de treintrajecten Zutphen-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen.


Ieder jaar vervoeren we 45 miljoen reizigers met onze 700 bussen en 25 treinen. Wij leveren (on)gewoon openbaar vervoer aan onze reizigers, zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de internationale Keolis Group, die met 68.000 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 15 landen over de hele wereld.

Wat krijg je bij ons

 • Het belangrijkste: vlotte en leuke collega’s
 • Een opleiding tot buschauffeur
 • Een uurloon van € 14,24
 • Een leuke, flexibele en afwisselende baan die je kunt combineren met je studie
 • Je valt onder de CAO Openbaar Vervoer
 • Pensioensopbouw bij Rail & OV
 • Verantwoordelijkheid over een bus en passagiers
 • Een ruime keuze uit online trainingen die je kunt volgen
 • Je werkt voor een internationale organisatie
 • Je reist gratis in alle treinen en bussen van Keolis

Wat bied je ons

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau
 • Je hebt een B-rijbewijs en kunt met eigen vervoer naar de vestiging komen
 • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen
 • Je wilt in wisseldiensten werken (vroeg/dag/laat/weekenden; tijden in overleg met jou)

Ik vind dit leuk, en nu?

Mail dan je CV naar: vacatures@keolis.nl.

Hierna wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een teammanager. Als dit gesprek voor beide partijen positief is, ontvang je een link voor het maken van een capaciteitentest. Zo meten we of je binnen een haalbare tijd de theorie voor het rijbewijs D kunt halen. Als de test gelukt is word je uitgenodigd voor de selectie dag. Daar krijg je een check test en een rij-test op een echte bus met instructeur van E&R opleidingen.
Is dat allemaal positief? Dan spreken we een datum af wanneer je gaat starten met je opleiding. Als je je rijbewijs behaald hebt, krijg je een inwerktraject met een ervaren mentor. Zo kun je uiteindelijk zelfstandig rijden op de bus!

Wil je meer weten over de functie of de opleiding? Neem dan contact op met onze recruiter Arjen Pruim via: arjen.pruim@keolis.nl


                                   Assessment is onderdeel van de selectie