Stagiaire marketing en communicatie

We kunnen je niet veel beloven, maar één ding is zeker, als marcom stagiaire bij Keolis Nederland is geen dag hetzelfde. De ene dag werk je nauw samen met onze marketeers om er voor te zorgen dat we deadlines halen en de andere dag ondersteun je onze communicatieadviseur met plaatsen van content op onze websites.

Wie zijn wij?
Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Onze reizigers zien wij als onze gasten, die wij graag op een ontspannen en veilige manier met onze bussen en treinen naar hun bestemming brengen. Hier zorgen onze 2200 medewerkers dagelijks voor. Werken in een ambitieuze omgeving bij Keolis Nederland betekent werken met betrokken collega’s die ongewoon goed hun best doen. Collegialiteit en teamwork zijn bij ons vanzelfsprekend. Bij ons ben je letterlijk elke dag in beweging.
 

Wat bieden wij?

Een energieke en gezellige werkomgeving in Deventer. Jouw werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend waardoor de mogelijkheid krijgt om je op verschillende vlakken te ontwikkelen en te kijken wat je echt leuk vindt om te doen. Hieronder een greep uit wat je allemaal kunt gaan doen:
  • Marketing: Je helpt mee bij de ontwikkeling en uitvoering van verschillende campagnes en promoties. Je zorgt voor content creatie, dat kan variëren van het schrijven van een blog t/m het maken van een facebook poll. Een vlotte pen is dan wel handig. Ook nemen we je mee in de aankomende campagnes, hiervoor ben je ook aanwezig bij de meetings die we met bureaus hebben. Je onderhoudt diverse websites en social media accounts door middel van het opstellen, aanleveren en plaatsen van redactionele content.
  • PR & Communicatie: je denkt mee en levert een bijdrage aan de interne- en externe communicatie. Je onderhoudt en vult diverse interne communicatiekanalen zoals het intranet, de beeldschermen en interne nieuwsbrieven. Daarnaast redigeer je artikelen en verstuur je persberichten. Ook werk en denk je mee over de profilering van Keolis Nederland in de media.
Kortom, wij zoeken geen saaie huismus, maar zijn we vooral ook benieuwd naar jouw actieve inbreng. Uiteraard staat hier een maandelijkse stagevergoeding tegenover.
 

Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent creatief, leergierig en je houdt van aanpakken, woorden én daden
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar je zit niet vast gekluisterd aan je bureau
  • positief kritisch en houdt de organisatie gevraagd en ongevraagd scherp
  • Je social skills zijn up-to-date
  • Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om met je teksten net dat kleine verschil te maken
  • Je volgt een HBO-opleiding op het gebied van marketing/communicatie
  • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 6 maanden

Wat zegt jouw voorganger over de functie?

“Het afgelopen half jaar heb ik bij Keolis Nederland de kans gekregen om stage te lopen, met als doel mijzelf verder te ontwikkelen binnen het communicatie vak. Ik kijk terug op een erg leerzame periode waarin ik niet werd gezien als een stagiaire, maar echt als collega. Dit uit zich in taken en projecten waarbij je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. In het begin was dit wel spannend, maar na een aantal weken krijg je hier juist zelfvertrouwen van.
 
Tijdens mijn stageperiode heb ik niet alleen op de communicatie-afdeling, maar ook voor marketing verschillende  opdrachten uitgevoerd. Dit varieerde van het maken van persberichten en online- en offlinecampagnes, tot het bieden van  ondersteuning bij de organisatie van een evenement en het begeleiden van foto- en videoproducties.
 
Binnen het team hangt een energieke en gezellige sfeer, waar vragen en opmerkingen altijd welkom zijn. Tijdens mijn stageperiode heb ik veel steun gehad van mijn collega’s. Ik wil graag iedereen van Keolis Nederland, in het bijzonder mijn stagebegeleider Naomi Elshof, bedanken voor deze fijne stageperiode. Ik kijk terug op een periode waarin ik veel geleerd heb en ervaringen heb opgedaan, die ik zeker kan gebruiken tijdens mijn verdere loopbaan.”
 

Enthousiast?

Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV. Deze kan je sturen naar naomi.elshof@keolis.nl.