Goed om te weten:

  • Het betreft een landelijke staking.
  • De staking vindt plaats bij alle streekvervoerders in Nederland.
  • De staking duurt één dag.
  • Wij adviseren ander vervoer te zoeken.
  • Kijk in de reisplanner, kort van te voren, om te zien of jouw bus rijdt.
  • De staking geldt niet voor de buurtbussen, reserveerRRReis, haltetaxiRRReis, SyntusFlex, TwentsFlex en de pendelbussen van de Floriade.

Landelijke staking op 16 september

Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op vrijdag 16 september vindt er een landelijke staking plaats. Dit geldt voor een deel van de chauffeurs (alleen leden van de vakbond FNV). Er rijden tijdens de staking dus wel bussen, er rijden alleen minder bussen. Dat geldt voor alle streekvervoerders in Nederland. We weten pas op de dag van de staking welke ritten er vervallen. We doen ons uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Raadpleeg de reisplanner om te zien of jouw bus rijdt. Bij voorkeur kort voor vertrek. Heb je een belangrijke afspraak? Dan adviseren wij je om op deze dag ander vervoer te zoeken. 

Rijden de treinen van Keolis Blauwnet wel?
De staking heeft minder gevolgen voor de treinen van Keolis Blauwnet. Op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal vallen er geen treinen uit door de staking. Op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen verwachten wij dat het grootste deel van de treinen ook gewoon volgens dienstregeling rijdt. 
 

Vraag en antwoord

Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden voor over de landelijke staking op 16 september.

Wanneer wordt er gestaakt?

Er wordt door een deel van de buschauffeurs gestaakt op 16 september. De staking duurt één dag. Op de andere dagen rijden de bussen gewoon volgens dienstregeling.

Waar wordt er gestaakt?

Er wordt gestaakt op:
  • Vrijdag 16 september in heel Nederland (alle busvervoerders)

Wordt er ook gestaakt bij de buurtbussen, TwentsFlex en SyntusFlex?

De staking heeft geen gevolgen voor de buurtbussen, reserveerRRReis, haltetaxiRRReis, TwentsFlex en SyntusFlex. Deze bussen rijden tijdens de staking gewoon volgens dienstregeling. Dat geldt ook voor de pendelbus naar de Floriade.

Waarom wordt er gestaakt?

De meerderheid van de leden van de vakbond FNV hebben niet ingestemd met het eindbod van de werkgevers van de CAO Openbaar Vervoer. Zij voeren actie om hun standpunt kracht bij te zetten. 

Staken alle chauffeurs?

Nee, er wordt gestaakt door (een deel van) de chauffeurs die lid zijn van de vakbond FNV. Chauffeurs die geen lid zijn van de FNV of niet willen deelnemen aan de staking, rijden gewoon.

Hoe weet ik of mijn bus rijdt?

Omdat de chauffeurs in de hele regio rijden, kunnen er ritten in de hele regio vervallen. Wij doen ons best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Daarom adviseren we je om kort voor vertrek in de reisplanner te kijken om te zien of jouw bus of trein rijdt. Helaas weten wij pas kort van tevoren welke ritten er vervallen. Het kan dus voorkomen dat de reisplanner niet volledig actueel is op het moment dat jij kijkt. Wil je er zeker van zijn dat je tijdig op je eindbestemming komt? Dan adviseren wij je om gebruik te maken van ander vervoer.