/getmedia/8139bdf3-304c-4651-9441-141644e2a54f/Staking-almere_1.png?width=800&height=400&ext=.png
/getmedia/7c6d86f6-6e9e-44e5-9a62-9bbf0eed9229/Twitter_2.png?width=1024&height=512&ext=.png

Goed om te weten:

  • De staking duurt één dag in de provincie Utrecht en Almere.
  • Wij adviseren ander vervoer te zoeken.
  • Kijk in de reisplanner, kort van te voren, om te zien of jouw bus rijdt.
  • Op de andere dagen rijden de bussen wel volgens dienstregeling.
  • De staking geldt niet voor de buurtbussen, SyntusFlex en de pendelbussen van de Floriade.

Staking op zaterdag 25 en maandag 27 juni

Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Het gaat om stakingen van 24 uur (een dag) die zich verplaatsen naar andere delen van het land.

Zaterdag 25 juni staking in Almere
​Op zaterdag 25 juni wordt er door een deel van de buschauffeurs (leden van de vakbond FNV) van allGo gestaakt. De staking heeft mogelijk invloed voor reizigers in Almere, omdat er ritten vervallen. Dat geldt voor bussen van allGo en R-net. De staking geldt niet voor de buurtbussen en de pendeldienst van de Floriade.

Maandag 27 juni staking in de provincie Utrecht
Op maandag 27 juni wordt er door een deel van de buschauffeurs (leden van de vakbond FNV) van Syntus Utrecht gestaakt. Het gaat om chauffeurs van de vestigingen Amersfoort, Bunnik, Mijdrecht en Montfoort. Er wordt op dezelfde dag ook gestaakt door chauffeurs van U-OV (Qbuzz) op de vestigingen Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Zeist. Dat betekent dat er op maandag 27 juni in de hele provincie Utrecht (stad en streek) minder bussen rijden. De staking geldt niet voor de buurtbussen en SyntusFlex.

De staking heeft mogelijk invloed op jouw reis, omdat er ritten vervallen. Daardoor rijden er op 25 en 27 juni minder bussen. We weten echter (nog) niet welke ritten er vervallen. Daarom adviseren wij je om op beide dagen ander vervoer te zoeken. Wij weten pas kort van tevoren welke ritten er vervallen, maar doen ons uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Raadpleeg de reisplanner om te zien of jouw bus rijdt. Bij voorkeur kort voor vertrek. De staking vindt alleen plaats op 25 en 27 juni. Op de andere dagen rijden de bussen gewoon volgens dienstregeling.

Vraag en antwoord

Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden voor over de staking op zaterdag 25 en maandag 27 juni.

Wanneer wordt er gestaakt?

Er wordt door een deel van de buschauffeurs gestaakt op zaterdag 25 en maandag 27 juni. De staking duurt één dag. Op de andere dagen rijden de bussen gewoon volgens dienstregeling.

Waar wordt er gestaakt?

Er wordt gestaakt op:

Zaterdag 25 juni bij allGo door een deel van de chauffeurs van de vestigingen Almere Haven en Almere Buiten.

Maandag 27 juni bij Syntus Utrecht door een deel van de chauffeurs van de vestigingen Amersfoort, Bunnik, Mijdrecht en Montfoort.

Let op! Omdat de chauffeurs in de hele regio rijden, kunnen er ritten in de hele regio vervallen. 

Wordt er ook gestaakt bij de buurtbussen en SyntusFlex?

De staking heeft geen gevolgen voor de buurtbussen en SyntusFlex. Deze bussen rijden tijdens de staking gewoon volgens dienstregeling. Dat geldt ook voor de pendelbus naar de Floriade.

Waarom wordt er gestaakt?

De meerderheid van de leden van de vakbond FNV hebben niet ingestemd met het eindbod van de werkgevers van de CAO Openbaar Vervoer. Zij voeren actie om hun standpunt kracht bij te zetten. 

Staken alle chauffeurs?

Nee, er wordt gestaakt door (een deel van) de chauffeurs die lid zijn van de vakbond FNV. Chauffeurs die geen lid zijn van de FNV of niet willen deelnemen aan de staking, rijden gewoon.

Hoe weet ik of mijn bus rijdt?

Omdat de chauffeurs in de hele regio rijden, kunnen er ritten in de hele regio vervallen. Wij doen ons best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Daarom adviseren we je om kort voor vertrek in de reisplanner te kijken om te zien of jouw bus rijdt. Helaas weten wij pas kort van tevoren welke ritten er vervallen. Het kan dus voorkomen dat de reisplanner niet volledig actueel is op het moment dat jij kijkt. Wil je er zeker van zijn dat je tijdig op je eindbestemming komt? Dan adviseren wij je om op zaterdag 25 en maandag 27 juni gebruik te maken van ander vervoer.