Trein Zwolle - Kampen

Loop stage op onze treinen!

Heb jij altijd al in een groot voertuig willen rijden en wil jij stage lopen in jouw eigen regio? Denk dan eens aan een stoere stage als treinbestuurder bij Keolis!

Wij rijden op de treintrajecten Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Onze treinen rijden onder de naam Blauwnet. Waarschijnlijk ben je één van onze blauw-witte treinen weleens tegengekomen. Als treinmachinist bied jij onze reizigers vanuit de cabine een comfortabele en veilige reis en deel je belangrijke informatie via de intercom. In 2018 zijn wij uitgeroepen tot beste regionale treinvervoerder van Nederland. Bij ons ben je dus in goede handen! 

Heb jij in de toekomst jouw stage en opleiding afgerond en wil je aan het werk als treinbestuurder? Dat kan! Deze stage sluit namelijk perfect aan bij de opleiding tot treinbestuurder. Deze opleiding verzorgen wij voor jou. Ook zorgen we ervoor dat jij tijdens de opleiding niet zonder inkomen zit. Na het afronden van de opleiding tot treinbestuurder bieden wij jou een jaarcontract aan. Als treinbestuurder verdien je tussen de tussen de € 2.800,- en € 3.600,- bruto per maand (op fulltime basis). 

Onze collega Guus ging jou voor

Onze collega Guus is door het afronden van de opleiding Machinist Railvervoer aan het ROC bij ons in dienst gekomen. Voordat hij een baan kreeg heeft hij tien weken bij ons stage gelopen en een examen proefrit uitgevoerd. Hieronder vertelt hij over zijn ervaring over de opleiding en het werken bij Keolis. 

"Het was altijd een kinderdroom voor mij om treinmachinist te worden. Toen ik mijn school op de VMBO had afgerond was ik heel blij dat ik de kans heb gekregen om deze studie te kunnen volgen en deze droom na te jagen. Ik had de keuze voor ROC van Twente in Almelo en het ROC van Amsterdam in Amsterdam West. Ik koos voor ROC van Amsterdam, omdat het qua reizen veel gemakkelijker was en Amsterdam is gewoon een superleuke stad."

"De studie vond ik heel leuk en leerzaam. Van de keuze heb ik dan ook zeker geen spijt gehad. Het leerproces binnen de opleiding ging voor mij wat moeizamer, omdat ik makkelijker leer door dingen in de praktijk uit te voeren. Gelukkig is ook stage lopen een onderdeel van de opleiding, waarbij je erg veel leert in de praktijk. Door de uitbraak van Covid-19 moest ik een andere stageplek zoeken om mijn opleiding af te ronden. Zo ben ik bij Keolis in Zutphen terecht gekomen. Hier heb ik 10 weken stage gelopen en mijn examen proefrit uitgevoerd. Daarna heb ik ook een baan gekregen als fulltime machinist. Hier in Zutphen heb ik het heel erg naar mijn zin. De collega’s zijn allemaal leuk om samen mee te werken! Ondanks dat je op hetzelfde traject blijft rijden is het toch heel afwisselend werk door de tijdstippen en weersomstandigheden. Natuurlijk kan ik in de toekomst trajecten erbij leren, maar heb het hier heel erg naar mijn zin en ben blij dat ik hier werken mag!"

Hieronder zie je hoe onze trein aankomt en vertrekt op station Nijverdal

Neem contact met ons op

Ik wil: