Over het coronavirus

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus worden onze dienstregeling en serviceverlening aangepast. Uiteraard proberen we onze reizigers die afhankelijk zijn van het OV zo goed mogelijk van dienst te blijven. In het linkermenu vind je belangrijke onderwerpen met betrekking tot de maatregelen en wijzigingen in het OV rondom het coronavirus. Houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Door de maatregelen van de overheid maken aanzienlijk minder reizigers gebruik van het OV. Er wordt gevraagd alleen met het OV te reizen als dat echt nodig is. Daarnaast willen wij ook de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers zo goed mogelijk borgen. Daarom nemen wij maatregelen om het aantal contactmomenten tussen onze reizigers en medewerkers te beperken, waardoor de kans op verspreiding van het coronavirus afneemt.

Wat verandert er verder per 1 juni in het OV

De OV-bedrijven hebben samen met de overheid gewerkt aan het OV-protocol. Hierin staan maatregelen voor een veilig gebruik van het openbaar vervoer. Per 1 juni hanteren we in het OV in Nederland de volgende maatregelen om verantwoord reizen mogelijk te maken:
 
  • Reis alleen als dat echt nodig is.
  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht in onze bussen en treinen voor reizigers van 13 jaar of ouder.
  • Houd voldoende afstand in het voertuig en bij het in- en uitstappen.
  • Vermijd drukke (spits)tijden.
  • Volg de instructies in het voertuig.
  • Houd rekening met elkaar.

Alle informatie over de nieuwe landelijke maatregelen die gelden per 1 juni vind je op deze pagina. Hieronder vind je per regio de belangrijkste informatie over de uitgebreide dienstregeling per 31 mei. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl.