Over het coronavirus

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus worden onze dienstregeling en serviceverlening aangepast. In het linkermenu vind je belangrijke onderwerpen met betrekking tot de maatregelen en wijzigingen in het OV rondom het coronavirus. Houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Welkom terug! Per 1 juli veel meer ruimte in trein en bus

Per 1 juli zijn er in het OV weer meer plaatsen beschikbaar. Je kan onze bussen en treinen dan ook weer gebruiken om te gaan winkelen, voor vakantie of om lekker een dagje uit te gaan. Alle zitplaatsen in bussen en treinen kunnen weer gebruikt worden. Ook kunnen reizigers staan bij aangewezen staanplaatsen. Dit zijn staanplaatsen waarbij je je kan vasthouden aan een onderdeel in de bus dat hier bewust voor bedoeld is, zoals een handlus, stang of handgreep. Bij het zoeken van een geschikte zit- of staanplaats vragen wij reizigers om, daar waar het kan, elkaar de ruimte te geven. Ook is het vanaf 1 juli weer mogelijk om je fiets mee ten nemen in onze treinen. Om het OV samen verstandig te gebruiken, blijven de volgende reisregels gelden:

  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht in alle bussen en treinen voor reizigers van 13 jaar of ouder. Zet je mondkapje op voordat je instapt.
  • Vermijd drukke (spits)tijden, reis vooral buiten de spits
  • Houd voldoende afstand op de halte, in het voertuig, en bij het in- en uitstappen.
  • Houd rekening met elkaar

Alle informatie over de nieuwe landelijke maatregelen die gelden per 1 juli vind je op deze pagina. Wij rijden momenteel grotendeels volgens de normale dienstregeling. Een aantal lijnen rijden volgens de vakantiedienstregeling, waarbij er op sommige lijnen extra ritten zijn toegevoegd. In verband met Corona houden wij extra bussen stand-by, die wij  kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en je reis comfortabel te maken. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies. Hieronder vind je per regio de belangrijkste informatie over de actuele dienstregeling: