Over het coronavirus

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus worden onze dienstregeling en serviceverlening aangepast. In het linkermenu vind je belangrijke onderwerpen met betrekking tot de maatregelen en wijzigingen in het OV rondom het coronavirus. Houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Je bent welkom in het OV!

Je kan gewoon reizen met het OV. Je bent dus van harte welkom in onze bussen en treinen. Volgens de huidige coronamaatregelen is het dragen van een mondkapje wel verplicht in alle voertuigen en ook op stations, perrons, en haltes.

Met ingang van 20 december sluiten onze servicewinkels in AmersfoortApeldoorn en Enschede weer (tijdelijk) hun deuren. Verloren voorwerpen kunnen nog wel op afspraak worden opgehaald. Kijk op onze iLost pagina, zoek je voorwerp op en maak direct een afspraak voor een datum en tijd.

Onze servicewinkel in Almere is, zolang de maatregelen van kracht zijn, geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:30 uur tot 11:30 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur.
 
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Daarom geldt nog steeds:

1.     Draag een mondkapje: in de bus en trein en op stations, perrons en haltes is dat verplicht. Deze regel geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder. Ook mensen die gevaccineerd zijn moeten een mondkapje dragen.
2.     Reis (indien mogelijk) op rustige momenten.
3.     Reis alleen als je geen klachten hebt.
4.     Geef elkaar de ruimte.

Alle informatie over de landelijke maatregelen die gelden in het OV vind je op deze pagina.  Hieronder vind je per regio de belangrijkste informatie over de actuele dienstregeling: