Over het coronavirus

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus worden onze dienstregeling en serviceverlening aangepast. In het linkermenu vind je belangrijke onderwerpen met betrekking tot de maatregelen en wijzigingen in het OV rondom het coronavirus. Houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Vanaf 15 december: reis alleen als het noodzakelijk is

Voor heel Nederland geldt een strengere lockdown vanaf 15 december t/m 9 februari om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van deze lockdown geldt voor het openbaar vervoer het volgende: gebruik het openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen.

De overheid roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het OV: reis alleen als het noodzakelijk is. Het OV blijft dus beschikbaar voor noodzakelijke reizen.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Daarom geldt nog steeds:
1.     Draag een mondkapje: in alle voertuigen is dat verplicht. Ook op perrons en haltes is het dragen van een mondkapje verplicht.
2.     Reis alleen als het echt nodig is.
3.     Reis niet als u verkoudheidsklachten heeft.
4.     Geef elkaar de ruimte.
 
Tot slot: de oproep om niet onnodig te reizen geldt voor heel Nederland.  
 

Alle informatie over de nieuwe landelijke maatregelen die gelden per 15 december vind je op deze pagina.  Hieronder vind je per regio de belangrijkste informatie over de actuele dienstregeling: