Over het coronavirus

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus worden onze dienstregeling en serviceverlening aangepast. In het linkermenu vind je belangrijke onderwerpen met betrekking tot de maatregelen en wijzigingen in het OV rondom het coronavirus. Houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Je bent welkom in het OV!

Reis (indien mogelijk) op rustige momenten
Vanaf 19 mei vinden er nieuwe versoepelingen plaats. Dit betekent dat het OV ook weer voor niet-noodzakelijke reizen gebruikt mag worden. Wij verzoeken je om drukke (spits) momenten te vermijden. Zo houden wij Nederland op een veilige manier bereikbaar.
 
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Daarom geldt nog steeds:
 
1.     Draag een mondkapje: in alle voertuigen is dat verplicht. Ook op perrons en haltes is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze regel geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn. 
2.     Reis (indien mogelijk) op rustige momenten.
3.     Reis alleen als je geen klachten hebt.
4.     Geef elkaar de ruimte.

Alle informatie over de landelijke maatregelen die gelden in het OV vind je op deze pagina.  Hieronder vind je per regio de belangrijkste informatie over de actuele dienstregeling: