https://keolisblauwnet.nl/getmedia/4df4dbb8-ecec-4d93-9e74-db9ac37432ec/Afbeelding-trein.png?width=1701&height=595&ext=.png
Menu
Nieuwe update Passessie kleding 21 en 27 september. Kijk bij updates.

Voorwoord

Welkom op deze speciale informatiepagina over de implementatie van de Valleilijn. Vanaf 10 december 2023 is Keolis de nieuwe vervoerder van de Valleilijn en de komende 13 jaar mogen wij dit treintraject uitvoeren. Daar zijn we onwijs blij mee! We blijven rijden met de huidige treinen. Deze worden de komende twee jaren gemoderniseerd. Bovendien krijgen de treinen een nieuwe naam: de Valleilijn gaat namelijk rijden onder de naam RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Per 10 december 2023 is RRReis de naam voor het Openbaar Vervoer op de Valleilijn en in de busconcessies IJssel-Vecht, IJsselmond, Veluwe-Zuid en Twente.

De komende tijd gaan wij samen met Connexxion aan de slag met de implementatie, zodat we op 10 december vlekkeloos van start kunnen. De komende maanden vinden er veel belangrijke momenten plaats. Bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten voor het personeel, het Artikel 40-overleg en het gereedmaken van de werkplaats voor de Valleilijn. We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Dat doen we onder andere via deze pagina. Hierop delen we belangrijke informatie. Ook vind je een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden.

 

Team Keolis Rail

Momenteel rijdt Keolis op de treintrajecten Zutphen-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Om deze treindiensten dagelijks goed uit te kunnen (blijven) voeren is er een team rail actief binnen Keolis. (Een deel van) dit team is ook betrokken bij de Valleilijn, aangevuld met mensen die ondersteunen bij de implementatie van de Valleilijn. Het implementatieteam Keolis Rail bestaat uit de volgende mensen:

 • RenĂ© Nekkers, Concessiemanager Rail
 • Tibor Naberhuis, Operationeel Manager Rail
 • Alexander Veltman, Vlootmanager Rail
 • Erwin Poortinga, Vervoerskundige
 • Anne Scholten, Planner lange termijn
 • Eva Kamers, HR Businesspartner
 • Kees van der Blom, Veiligheidskunde
 • Kim Sanders, Sociale Veiligheid
 • Guido Swinkels, Manager ICT
 • Kim Broere, Marketing
 • Wietze Tjoelker, Projectondersteuning implementatie

 

Updates

Passessie nieuwe uniform

Op donderdag 21 en woensdag 27 september vinden de passessies voor het nieuwe uniform plaats. Dit gebeurt in de kantine van Keolis op het busstation Amersfoort. Lees het volledige bericht via onderstaande button.

Vragen en antwoorden

Vanuit Keolis houden we een document bij met gestelde vragen en antwoorden met betrekking tot de overgang van de Valleilijn. Dit document vullen we aan als er weer nieuwe vragen gesteld zijn, bijvoorbeeld bij personeelsbijeenkomsten. Heb je een vraag die hier ontbreekt? Of wil je iets anders melden? Stuur dan gerust een mail naar vragenvalleilijn@keolis.nl.

 
https://keolisblauwnet.nl/getmedia/34c29890-fb5f-4f50-a1f9-6028a1d9742f/20220617-Keolis-Rail-OV-6838-bewerkt.jpg?width=6112&height=4075&ext=.jpg

Over Keolis Nederland

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, Overijssel (Twente), Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dat doen we met ongeveer 1.500 medewerkers, 450 bussen en 25 treinen. Het hoofdkantoor van Keolis Nederland zit in Deventer. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de mobiliteitsonderneming Keolis Groep

Het wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich, net als Transdev, in Parijs, Frankrijk. Ieder jaar vervoert Keolis met 68.000 medewerkers bijna 3,5 miljard reizigers in 4 continenten en in 14 landen. AllGo, KeoBike, Keolis Blauwnet, Syntus Utrecht en Twents zijn services van Keolis Nederland.