Uitgebreide dienstregeling

Op zondag 31 mei breiden wij de dienstregeling in Almere (de bussen van allGo en R-net streeklijnen) verder uit. Vanaf deze datum rijden wij met het maximale aantal bussen dat onder de huidige corona-omstandigheden mogelijk is. Daar waar nodig, bijvoorbeeld op drukke (spits)tijden of naar populaire bestemmingen, zetten wij extra bussen in. Ook staan er extra bussen stand-by. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en Nederland op een veilige manier bereikbaar te houden.

De uitgebreide dienstregeling geldt voorlopig tot 28 juni en is vergelijkbaar met de normale dienstregeling. Uitzondering geldt voor de extra late ritten op vrijdagavond en de R-net streeklijnen. Voor R-net geldt de vakantiedienstregeling. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies. Hier vind je alle actuele vertrektijden, met uitzondering van extra ingeplande ritten (voor bijvoorbeeld scholen).
 

Aanpassingen in de dienstregeling

Per zondag 31 mei breiden we onze dienstregeling verder uit. We rijden vrijwel de volledige dienstregeling, met enkele uitzonderingen:

  • De allGo stadslijnen M1 t/m M7 + lijn 22 en 25 rijden de normale dienstregeling. De extra late ritten die alleen op vrijdag worden gereden, rijden niet. Op vrijdag eindigt de dienstregeling dus zoals op maandag t/m donderdag. 
  • De R-net lijnen rijden de dienstregeling zoals in de vakantie.
  • De buurtbus (lijn 525) en de Nachtlijnen (N21, N22 en N23) rijden niet.
  • Waar nodig rijden wij extra ritten of zetten wij extra bussen in.  
  • Op tweede pinksterdag (1 juni) rijden wij als op zondag.

Aanvullende maatregelen

De OV-bedrijven hebben samen met de overheid gewerkt aan het OV-protocol. Hierin staan maatregelen voor een veilig gebruik van het openbaar vervoer. De maatregelen die we per 1 juni in het OV in Nederland hanteren om verantwoord reizen mogelijk te maken vind je hier

Maak je gebruik van het OV, zorg dan bij voorkeur vooraf voor een geldig vervoerbewijs. Zoals de OV-chipkaart of koop een kaartje in de allGo-app. In- en uitchecken met de OV-chipkaart/allGo-app kan bij de achter-/middendeur. Er worden in de bus geen vervoersbewijzen meer verkocht bij de buschauffeur. Ook dit doen wij om het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs te verminderen. In de allGo bussen kan je nog wel een kaartje kopen bij de rode verkoopautomaat. Vanaf begin juni kan je in de R-net bussen tevens een los kaartje kopen via iDEAL, door het scannen van een QR-code in de bus. Meer informatie vind je hier