Dienstregeling Keolis Blauwnet

De treinen van Keolis Blauwnet rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. Check voor je vertrekt de reisplanner voor de actuele reisinformatie.

Welke maatregelen gelden in de treinen?

Reizigers van 13 jaar en ouder zijn verplicht om een mondkapje in het OV te dragen. Dat geldt ook voor reizigers die gevaccineerd zijn. Ook is het dragen van een mondkapje op stations, perrons en bij haltes verplicht. Daarnaast verzoeken wij reizigers om zo weinig mogelijk aan te raken en geen voedsel of dranken in de trein te nuttigen. Dit doen we om besmetting te voorkomen. Onze machinisten openen de deuren op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen automatisch, zodat je niet op de knop hoeft te drukken. Het duurt ongeveer twee seconden voordat de deuren openen. Let op! In verband met de kou kan het in de winter voorkomen dat de deuren (deels) gesloten blijven.

Het is mogelijk om je fiets mee te nemen in onze treinen. Voor de Blauwnet-trein hoef je jouw fiets niet te registreren. Reis je met een Blauwnet-trein en stap je daarna over op een NS trein? De NS verzoekt je om je fiets vooraf wel te registreren.

Welke maatregelen gelden op stations?

Momenteel gelden de volgende maatregelen op stations:
 
  • Ben je 13 jaar of ouder? Draag een mondkapje: in alle voertuigen is dat verplicht. Ook op stations, perrons en bij haltes is het dragen van een mondkapje verplicht. Dat geldt ook voor reizigers die gevaccineerd zijn.
  • Geef elkaar de ruimte.
  • Raak zo weinig mogelijk aan.
  • Gooi afval weg op het station en niet in de trein.