Welkom terug!

Sinds 1 juli veel meer ruimte in bus en trein

Sinds 1 juli zijn er in het OV weer meer plaatsen beschikbaar. Je kan onze bussen weer gebruiken om te gaan winkelen, voor vakantie of om lekker een dagje uit te gaan. Alle zitplaatsen in de bussen kunnen weer gebruikt worden. Ook kunnen reizigers staan bij aangewezen staanplaatsen. Dit zijn staanplaatsen waarbij je je kan vasthouden aan een onderdeel in de bus dat hier bewust voor bedoeld is, zoals een handlus, stang of handgreep. Bij het zoeken van een geschikte zit- of staanplaats vragen wij reizigers om, daar waar het kan, elkaar de ruimte te geven. Ook is het sinds 1 juli weer mogelijk om je fiets mee ten nemen in onze treinen.

Vanaf 30 augustus breiden wij de dienstregeling van Twents uit. In verband met Corona houden wij extra bussen stand-by, die wij  kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en je reis comfortabel te maken. Onze treinen van Keolis Blauwnet rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling.
 
Alle informatie over de landelijke maatregelen die gelden per 1 juli vind je op deze pagina. Hieronder vind je voor de regio Twente de belangrijkste informatie over de actuele dienstregeling.

Dienstregeling vanaf 30 augustus t/m 12 december 2020

Vanaf 30 augustus rijdt een groot aantal buslijnen weer volgens de normale dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die de vakantiedienstregeling rijden en er zijn lijnen die de vakantiedienstregeling rijden met daaraan toegevoegd extra ritten. Deze extra ritten rijden niet in de herfstvakantie (11 t/m 17 oktober 2020). In dit overzicht van alle buslijnen zie je wat er op jouw buslijn wordt gereden.
 
Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies. 
 
Geen buurtbussen
Er rijden tot nader order geen buurtbussen.

Kaartje kopen

Maak je gebruik van het OV, zorg dan bij voorkeur vooraf voor een geldig vervoerbewijs. Zoals de OV-chipkaart of koop een kaartje in de Keolis-app. In- en uitchecken met de OV-chipkaart kan bij de achterdeur. Er worden in de bus momenteel geen vervoersbewijzen verkocht bij de buschauffeur. Ook dit doen wij om het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs te verminderen. Je kunt in de bussen van Twents wel een los kaartje kopen via iDEAL, door het scannen van een QR-code in de bus. Meer informatie vind je hier