Concessie Twente niet opnieuw gegund aan Keolis

20-12-2022
Vandaag, dinsdag 20 december, heeft de provincie Overijssel bekend gemaakt dat het contract voor de concessie Twente gegund is aan Arriva. Dit betreft het busvervoer in de regio Twente en de treindienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dit is voor Keolis een grote teleurstelling, omdat de organisatie haar gevestigde positie als vervoerder in deze regio per 10 december 2023 verliest. We feliciteren Arriva met de winst van het contract Twente.

Een goede bieding

Keolis heeft de provincie Overijssel een goede en realistische bieding gedaan, met oog voor de reiziger, medewerkers en verduurzaming van de busvloot. Helaas bleek dit niet voldoende.

Overgang van personeel

Keolis blijft zich het komende jaar inzetten om haar reizigers de service te bieden die ze van de vervoerder gewend zijn. De aandacht van de vervoerder gaat nu eerst uit naar een zorgvuldig proces van overgang van het personeel op 10 december 2023. De OV-markt in Nederland is goed georganiseerd. De medewerkers die werkzaamheden verrichten die rechtstreeks betrekking hebben op de vervoerstaak, hebben van rechtswege een baangarantie in het nieuwe contract en bij de nieuwe vervoerder.

Grote waardering

Alex Rentier, CEO van Keolis Nederland zegt over de uitslag van de aanbesteding: “Het verlies van het contract Twente is voor Keolis een grote teleurstelling. We zijn al jaren vervoerder in Twente en hebben als organisatie binding met de regio. Daarnaast is de goede service die we hier al jaren bieden een stabiele factor voor de tevredenheid van de opdrachtgever en reizigers. Dat blijkt wel uit het feit dat Twents in 2018 is uitgeroepen als beste streekvervoerder van Nederland. Het is dan ook erg jammer dat wij dit contract na 10 jaar niet kunnen blijven voortzetten. Ik wil de provincie Overijssel, onze medewerkers en reizigers bedanken voor het vertrouwen in Keolis de afgelopen 10 jaar.”

Niet helemaal uit de regio

Keolis vertrekt niet helemaal uit de regio. De vervoerder zet de treincontracten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen vol enthousiasme voort. Vanzelfsprekend blijft Keolis haar reizigers ook veilig en comfortabel openbaar vervoer bieden in de concessies provincie Utrecht en Almere.