Een volgende stap in duurzaamheid

19-7-2021
Als dienstverlener vinden wij, naast veiligheid, duurzaamheid erg belangrijk. Vanaf nu zetten wij een volgende stap in duurzaamheid, door het interieur van onze bussen in de provincie Utrecht en Almere schoon te maken met probiotische reinigers.
In deze tijden van corona is er extra aandacht voor schoonmaak van onze bussen. Zo maken we onze bussen op het eind van de dag en ook tussen de ritten door extra schoon. Contactpunten, zoals stangen en handgrepen, worden met desinfecterende middelen gereinigd. Samen met ICS Groep en BOMA hebben wij onderzocht hoe wij onze voertuigen nog duurzamer kunnen schoonmaken. Daarbij kwam Probio naar voren als oplossing.
Dit schoonmaakmiddel bestaat uit goedaardige micro-organismen van natuurlijke oorsprong. Deze goede bacteriĆ«n verwijderen organische vervuiling die kunnen zorgen voor geuren. Wanneer de bacteriĆ«n na gebruik opnieuw in het milieu terechtkomen, zorgen ze voor waterzuivering en het behoud van een natuurlijk microbe-evenwicht. Probiotica zijn dus niet alleen milieuvriendelijk, maar verbeteren het milieu zelfs. Wij kijken momenteel of de schoonmaak met Probio ook in de voertuigen van andere regio’s toegepast kan worden. Zo houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.