Gezocht: Reizigers voor proef met nieuwe OV-pas in Almere

16-4-2024
Keolis start vandaag met de werving van reizigers die willen reizen met de nieuwe OV-pas; één van de opvolgers van de OV-chipkaart. Het gaat om een proef in de allGo bussen in Almere, waarbij deelnemers wordt gevraagd naar hun ervaringen met de nieuwe pas. De proef start naar verwachting op 29 april.
OVpay is het nieuwe in- en uitchecken in het OV. Sinds juni 2023 kunnen reizigers in heel Nederland in- en uitchecken met een betaalpas, creditcard en mobiel. Onder de naam OVpay komt daar nóg een betaalmogelijkheid bij: de OV-pas.

Na de proef in Almere volgt later dit jaar de landelijke introductie van de nieuwe OV-pas. OVpay – met meerdere betaalvormen – is de opvolger van de OV-chipkaart, die voorlopig nog geldig blijft, maar uiteindelijk zal verdwijnen.

Bij OVpay staat gebruiksgemak voorop. Om er zeker van te zijn dat reizigers dat ook met de nieuwe OV-pas ervaren, start Keolis in de bussen van allGo in Almere een proef. Een groep van maximaal honderd mensen gaat als eerste in Nederland testen of het bestellen en het gebruiken van een OV-pas in Almere soepel en simpel verloopt. Meedoen aan de proef is mogelijk voor mensen die zonder korting of abonnement regelmatig met een bus van allGo reizen.

Reizigers die de OV-pas willen aanschaffen en gebruiken kunnen zich aanmelden via  www.allgobus.nl/ov-pas. De nieuwe plastic OV-pas kost 6 euro, is 5 jaar geldig en is vooralsnog alleen te gebruiken in de bussen van allGo in Almere. Voor het delen van hun ervaringen ontvangen deelnemers aan de proef een reistegoed van 20 euro. Later dit jaar verschijnt ook een digitale OV-pas; die kost 3 euro.


 

Over OVpay

OVpay is een initiatief van alle OV-bedrijven in Nederland (Arriva, EBS, GVB, HTM, Keolis, NS, Qbuzz, RET en Transdev) en Translink uit het innovatieprogramma OV-betalen. Er wordt onder meer samengewerkt met banken, OV-autoriteiten en reizigers- en belangenorganisaties.