Internationale vrouwendag 2021: invloed met impact

8-3-2021
Internationale vrouwendag (8 maart) staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Het thema van internationale vrouwendag 2021 is ‘invloed met impact’. Hierbij is positiviteit het sleutelwoord: hoe kunnen we op een positieve manier onze invloed gebruiken om de wereld een beetje mooier te kleuren door niet in problemen te denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden?

Reacties op deze vraag leverden een paar mooie voorbeelden op van onze collega’s:

  • Lucia zegt: “Vrouwen springen in uitdagingen. Ik word als chauffeur én als vrouw geaccepteerd en voel mij nooit minder dan mijn mannelijke collega’s. Ik krijg daarbij de ruimte en vertrouwen en daar geniet ik met volle teugen van!”
  • En Yvonne: “Ik kijk nooit naar wat is geweest, maar naar wat ik heb! Elke dag is weer een nieuwe dag, met nieuwe kansen!“

We doen het samen! ‘Equality & Positivity make us stronger: the key to succes’

Keolis is het eerste Nederlandse openbaar vervoerbedrijf dat is gecertificeerd voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Daarvoor heeft de vervoerder het GEEIS- certificaat voor gender equality ontvangen: gelijke behandeling van mannen en vrouwen conform de Europese (en ook Nederlandse) wetgeving. Het beleid van Keolis staat voor gelijke kansen voor en gelijke behandeling van alle medewerkers. Dit zorgt voor transparantie in het personeelsbeleid en creëert een werkomgeving waarbinnen iedereen zich gewaardeerd voelt ten aanzien van zijn of haar vaardigheden, betrokkenheid en prestaties. Daarom staat internationale vrouwendag jaarlijks bij de vervoerder op de agenda.