KeoBike gaat verder als Deelfiets Nederland

4-12-2023
Vanaf 1 januari 2024 wordt het deelfietssysteem KeoBike overgenomen door Deelfiets Nederland. Daarmee houdt de naam KeoBike, die sinds 7 jaar rondfietst in de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland, op te bestaan. Het duurzame deelfietssysteem blijft als ‘first & last mile oplossing onderdeel uitmaken van het totale mobiliteitsaanbod in deze drie provincies.

Wat verandert er?

Voor de gebruiker van het deelfietssysteem veranderen er enkele zaken. Gebruikers gaan per 1 januari gebruik maken van het platform en de app van Deelfiets Nederland (www.deelfietsnederland.nl). Ook reist de fietsgebruiker nu nog op saldo. Vanaf 1 januari gaat dit middels iDeal en achteraf betalen. Bij de eerste keer gebruik na registratie, betaalt men eenmalig €1,- euro. Het tarief wordt €0,35 per 15 minuten met een maximum van €6,- per dag.

De huidige KeoBike app verdwijnt en wordt vervangen door de app van Deelfiets Nederland. Dit betekent dat een gebruiker éénmalig een nieuw account moet aanmaken. De carrousels, abri’s, inpandige stallingen en fietsen worden overgenomen door Deelfiets Nederland evenals de servicebus, wasinstallatie, onderhoudsmedewerker en deelfietsexpert.
 

Zelfbedacht deelfietssysteem

Keolis Nederland heeft het zelf bedachte deelfietssysteem opgezet in 2017. In totaal is 152.471 kilometer gefietst door 1240 accountgebruikers met één van de 568 fietsen uit de KeoBike carrousels in de provincies Gelderland (45), Utrecht (7) en Flevoland (3).

Deelfiets Nederland kijkt uit naar de integratie van dit deelfietssysteem in haar portfolio. Oumar Sylla, oprichter Deelfiets Nederland: ‘’We zijn heel trots op deze mooie ontwikkeling en beschouwen dit ook echt als een waardevolle toevoeging aan onze organisatie. Het concept van KeoBike sluit goed aan bij onze ambities en visie voor een duurzamer, milieuvriendelijker en gezonder Nederland. Wij zijn vastbesloten om dezelfde kwaliteit van producten en service te blijven bieden als het gaat om deelfietsen in de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland. Met ons concept (app, platform en deelfietsen) zullen wij de gebruikers voorzien van een duurzame ‘first & last mile’ oplossing. Wij kijken er naar uit om aan de slag te gaan.’’

De overdracht van het KeoBike deelfietssysteem van Keolis Nederland naar Deelfiets Nederland is een gevolg van de bus concessiewisseling in Gelderland in 2022. “In goede samenwerking met de provincie Gelderland en na raadpleging met de provincies Utrecht en Flevoland is zorgvuldig gezocht naar één overnamepartij. We vertrouwen erop dat Deelfiets Nederland met veel enthousiasme en zorg het deelfietssysteem verder gaat uitvoeren”, aldus Rob Plooy, projectmanager KeoBike bij Keolis Nederland. “Ik ben er trots op dat Keolis Nederland deze service mocht aanbieden en dat we op deze manier een bijdrage hebben geleverd aan de totale reisbeleving van de inwoners en bezoekers van de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland.”