Keolis mag noodconcessie IJssel-Vecht rijden

22-9-2020

Op 22 september heeft Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel en Gelderland Keolis laten weten dat zij de tweejarige noodconcessie voor de provincies Overijssel en Gelderland per 13 december aanstaande mag rijden. Het besluit volgt nadat GS het IJssel-Vecht contract op 4 augustus heeft ingetrokken na de door Keolis gemelde onregelmatigheden die tijdens het aanbestedingsproces in 2019 zijn gepleegd.

Frank Janssen, CEO Keolis Nederland: “De onderhandelingen tussen de provincie en Keolis zijn constructief verlopen. Het belang van het continueren van de mobiliteit voor de inwoners van Overijssel en Gelderland heeft hierbij voorop gestaan.”

Reizigers, leefomgeving en werkgelegenheid voorop

De noodconcessie wordt gereden volgens het op 2 juni reeds goedgekeurde vervoerplan IJssel-Vecht. Daarmee krijgt de reiziger een beter vervoersaanbod dan de huidige dienstregeling. Dankzij het toenemen van de hoeveelheid openbaar vervoer per 13 december komen er arbeidsplaatsen voor nieuwe medewerkers beschikbaar. Het uitvoeren van de noodconcessie met de nieuwe, elektrische bussen komt de duurzaamheid van de regio ten goede en draagt bij aan een gezondere leefomgeving.
Keolis mag noodconcessie IJssel-Vecht rijden