Keolis Nederland behoudt keurmerk socialer ondernemen

14-8-2023
Keolis behoudt trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Hiermee laten we zien dat we kansen bieden aan mensen die moeite hebben om een baan te vinden. In 2021 klom Keolis door naar trede 2 op de ladder. Afgelopen periode vond er een audit plaats om te kijken of Keolis zich nog steeds even hard inzet voor sociaal ondernemen. Dat bleek zo te zijn. Daarom wordt het certificaat verlengd tot mei 2025.

Meer creativiteit en innovatie

Merel van Veldhuizen, HR Manager bij Keolis is trots dat Keolis het resultaat behoudt. “Als openbaar vervoer organisatie staan we midden in de samenleving. Onze medewerkers rijden door veel verschillende plaatsen en regio’s en zijn verbonden met de reizigers. We willen iedereen de kans geven om zich bij ons te ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe functies en doorgroeimogelijkheden te creëren. Maar ook door medewerkers intern op te leiden, samenwerkingsverbanden voor werkervaringsplaatsen of stages aan te gaan en bewust in te kopen bij andere PSO-gecertificeerde organisaties. Het afgelopen jaar hebben 180 medewerkers uit verschillende doelgroepen zich bij ons kunnen ontwikkelen. De verschillen in diversiteit, kennis en kwaliteiten leiden tot meer creativiteit en innovatie binnen onze organisatie. Daar zijn we trots op!”
 

Enkele praktijkvoorbeelden

Keolis geeft onder andere met de volgende voorbeelden invulling aan sociaal en zorgvuldig werkgeverschap:

  • Diverse werknemers, waaronder treinmachinisten en KeoBike-monteurs, zijn aangenomen in samenwerking met het UWV. Zij hebben hun uitkeringssituatie stopgezet voor een opleiding en/of vaste baan bij Keolis.
  • Keolis biedt BBL-studenten, in samenwerking met het ROC, een praktijkopleiding aan tot buschauffeur. Binnen één jaar worden de studenten opgeleid tot volwaardig buschauffeur.
  • In samenwerking met diverse scholengemeenschapen bieden wij stagiaires, zoals BOA’s, een leerwerkstage aan. Op deze manier stomen wij hen klaar voor een eerste stap op de arbeidsmarkt.
  • Keolis faciliteert werkplekken voor mensen die door ziekte niet of minder kunnen werken. Via Keolis kunnen zij blijven werken of re-integreren in het bedrijfsleven.

Wat is de PSO ladder?

De PSO ladder is een keurmerk van TNO, waarin je als organisatie laat zien wat je doet voor mensen die moeite hebben om werk te vinden. Bijvoorbeeld door mensen aan te nemen met een beperking of mensen die nu een uitkering krijgen. Daarnaast kopen we bewust in  bij organisaties die PSO gecertificeerd zijn. De ladder heeft 4 treden. Trede 2 is het een-na-hoogste niveau op de ladder. Het betekent dat Keolis beter presteert dan 75% van de bedrijven die ongeveer even groot zijn.

Meer informatie over inclusief werkgeverschap bij Keolis vind je hier.