Keolis Nederland en MBO College Almere starten samenwerking

29-1-2019
Keolis Nederland en MBO College Almere zetten in op een langdurige samenwerking waarbij Keolis Nederland stageplaatsen voor handhavers-in-opleiding ter beschikking stelt. Keolis Nederland verzorgt het openbaar vervoer in onder andere Almere onder de naam allGo. Deze samenwerking werd op maandag 28 januari jl. officieel bekrachtigd door de ondertekening van een convenant.

Veiligheid in het ov

MBO College Almere is erg blij met deze mogelijkheid om studenten een goede voorbereiding te bieden op de arbeidsmarkt. De stage, ook wel beroepspraktijkvorming (bpv), is een belangrijk onderdeel van de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid (HTV). Via de stage specialiseren studenten zich verder in domein 4, openbaar vervoer. De stage bestaat uit twee blokken met een totaalperiode van 23 weken. Tijdens de stage verrichten de studenten dezelfde werkzaamheden als de professionele BOA’s (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren) van allGo, zoals het houden van toezicht op de veiligheid, verlenen van service en uitvoeren van controlewerkzaamheden. Tijdens de stagewerkzaamheden worden studenten gekoppeld aan een praktijkleermeester, een gecertificeerde BOA met de bevoegdheid om leerlingen in de praktijk op te leiden.

Meerwaarde van de samenwerking

Ook Keolis is zeer verheugd over de samenwerking. “Wij vinden het belangrijk om kandidaten die op het punt staan hun loopbaan te beginnen een kans te bieden voor een goede eerste stap op de arbeidsmarkt. Via deze stage bieden wij studenten een specialisatie in het eigen vakgebied aan”, aldus Emile Broersma, Directeur Rail & Operations Support van Keolis Nederland. Er ontstaan steeds meer arbeidsplaatsen voor BOA’s in het openbaar vervoer. De meerwaarde van deze samenwerking is dat beide partijen er hun voordeel mee kunnen doen op het gebied van kwaliteitsverbetering. Zowel de opleiding HTV als werkgever Keolis Nederland zien hun aantrekkingskracht op jongeren toenemen. Edwald Overing, manager van de veiligheidsopleidingen bij MBO College Almere: “Het is een prachtige kans voor onze HTV-studenten om in de regio ervaring op te doen bij een gerenommeerd vervoersbedrijf, waarbij ook de doorstroom naar een baan tot de mogelijkheden behoort. Stageplekken van dit kaliber zijn schaars dus we zijn hier erg blij mee.”