Keolis Nederland introduceert innovatief deelfietsconcept in Wageningen

8-2-2019
Sinds vandaag kan iedereen in Wageningen eenvoudig een fiets huren. Op het busstation is een carrousel geplaatst met 20 KeoBikes, een innovatief deelfietsconcept van mobiliteitsaanbieder Keolis Nederland. Wethouder Peter de Haan was aanwezig bij de plaatsing van de KeoBikes. Het deelfietsconcept is een belangrijke toevoeging op het openbaar vervoer in Wageningen en richt zich op reizigers die vanaf het busstation verder willen reizen met de fiets

Samenwerking

Wethouder Duurzame Mobiliteit Peter de Haan is verheugd over de komst van de deelfietsen: “Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. We willen dat reizigers bewust kiezen voor het vervoermiddel dat het meest logisch is; en dat zeker is niet altijd de auto. De combinatie van OV en fiets wordt hiermee een nog betere manier om Wageningen te bereiken.” Plaatsing van de carrousel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Wageningen, provincie Gelderland en Keolis Nederland. Met de komst van de carrousel in Wageningen breidt het aantal locaties van het deelfietsconcept zich verder uit op de Veluwe. Deze introductie is weer een mooie stap verder naar een goede bereikbaarheid van en in Wageningen en is een perfecte manier om de first en last mile te verzorgen van de reiziger die met de bus gaat”, aldus Conny Bieze, gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Het KeoBike concept

In 2016 is regionale vervoerder Keolis Nederland op grote schaal gestart met het innovatieve deelfietsconcept KeoBike. Inmiddels zijn er 25 locaties en 290 KeoBikes op de Veluwe. In de eerste helft van 2019 komen er nog eens 15 locaties en 160 KeoBikes bij. “We zien het om ons heen: mensen veranderen in hun wijze van leven, recreëren en werken. En ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één modaliteit gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn”, licht Cees Anker, Algemeen Directeur van Keolis Nederland toe. “KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is onze reactie op de OV Visie van de provincie Gelderland.”

Digitale fietssleutel

Via de KeoBike app huren reizigers gemakkelijk en snel een fiets. Kosten voor een hele dag huur bedragen slechts € 3,-. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fiets je weg. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de fiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd (www.keobike.nl).