Keolis Nederland maakt werk van toegankelijkheid

6-3-2019
Goed en toegankelijk openbaar vervoer is belangrijk voor iedereen. Voor studenten en forensen, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking. “Syntus Utrecht maakt werk van toegankelijkheid. Zo leveren zij een waardevolle bijdrage aan mobiliteit en zelfstandigheid. Dat verdient een compliment”, aldus Arjan Koerts, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Veenendaal en kandidaat voor de Provinciale Staten Utrecht. Samen met Arne Schaddelee, lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht, en medekandidaat Kees de Heer deelde hij op 5 maart een compliment aan ons uit.
Twee jaar geleden kwam Arjan Koerts in gesprek met Syntus Utrecht over het thema toegankelijkheid. Dit was naar aanleiding van een negatieve ervaring van Arjan tijdens het verlenen van assistentie door een chauffeur bij een busrit. Arjan is zelf rolstoelgebruiker en dit incident haalde de landelijke media. Het bleef niet bij excuses en een goed gesprek. Binnen een jaar lanceerde Syntus Utrecht een campagne voor chauffeurs en reizigers over het reizen met de rolstoel. Ook ging het vervoersbedrijf aan de slag gegaan met het verbeteren van de informatievoorziening voor mensen met een visuele of auditieve beperking.
Janine van Verseveld, accountmanager van de concessie provincie Utrecht, zegt over het gegeven van het compliment: “Wij zijn zeer erkentelijk voor het toebedeeld krijgen van dit compliment. Het is fijn om te horen dat er verbeteringen hebben plaatsgevonden en het comfort van de reis voor deze doelgroep merkbaar is toegenomen. Dat geldt ook voor onze chauffeurs die zich dagelijks voor alle reizigers inzetten. We geven hen dit compliment dan ook zeker door!”