Keolis Nederland wint tender Valleilijn

18-4-2023
Vandaag heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt dat Keolis Nederland vanaf 10 december 2023 de treindienst Amersfoort - Ede-Wageningen, beter bekend als de Valleilijn, mag uitvoeren. Keolis is de komende 13 jaar de vervoerder op deze lijn. Het personeel en de 7 elektrische treinen worden overgenomen van de huidige vervoerder.

Valleilijn wordt RRReis

De treinvloot wordt de komende twee jaren gemoderniseerd. Daarnaast krijgen de treinen een nieuw jasje: ze gaan rijden onder de merknaam RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Stap voor stap verbeteren

Chris Hogeveen, CEO van Keolis Nederland: “Het winnen van de Valleilijn is geweldig nieuws voor Keolis. We bouwen verder aan ons mooie railbedrijf. Ik kijk ernaar uit om samen met de provincie Gelderland te werken aan een modernere Valleilijn, waarmee we onze reizigers veilig en comfortabel naar hun bestemming brengen.”

Ik ben erg blij dat we deze aanbesteding gewonnen hebben. De winst van de Valleilijn is voor Keolis een geweldige opsteker na het verlies van IJssel-Vecht en Twente. Het geeft vertrouwen voor de toekomst en past bij onze groeiambitie.

Over het contract

Keolis neemt de medewerkers die direct betrokken zijn bij de Valleilijn over van de huidige vervoerder. Daarnaast neemt Keolis de 7 elektrische treinen over. Die treinen worden in de komende twee jaren gemoderniseerd en krijgen een nieuwe uitstraling: ze gaan rijden onder de merknaam RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Keolis wil de provincie Gelderland bedanken voor het vertrouwen. Vanaf woensdag 19 april start een bezwaarperiode van zes weken. Na deze periode is de gunning onherroepelijk.

Het nieuwe uiterlijk van de treinen die gaan rijden op de Valleilijn.