Keolis Noorwegen krijgt contractverlenging voor tramvervoer in de stad Bergen

6-7-2018
Vrijdag 29 juni j.l. heeft Keolis Noorwegen een verlenging gekregen van haar tramcontractvoor de stad Bergen. Het vernieuwde contract gaat in per juli 2019 en geldt voor een periode van acht jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar. Daarnaast omvat het contract de mogelijkheid tot overname voor het onderhoud van het wagenpark. Dit laatste is tot nu toe nog uitbesteed aan Stadler tot 2026.
 
Uitbreiding
Sinds de opening van de 9,6 km lange lightrailverbinding tussen het stadscentrum van Bergen en Nesttun in 2010, heeft Keolis Noorwegen twee succesvolle uitbreidingen op het Bybanen-netwerk gehad. In juni 2013 is er een verlenging van 4,3 km naar Lagunen aangelegd en in augustus 2017 volgde een uitbreiding van 6,7 km. Hierbij werd het stadscentrum verbonden met de luchthaven Flesland. Het totale netwerk wordt bediend met 28 voertuigen.
 
Toekomstplannen
Door het succes van de tram heeft de opdrachtgever een uitbreiding van het tramnetwerk in het westen en noorden van de stad gepland van een extra 10 kilometer dat in 2022 gereed moet zijn.  Het wagenpark breidt zich dan tevens uit met 12 tot 14 nieuwe trams.