Keolis ontvangt keurmerk socialer ondernemen

21-5-2021
Keolis is geklommen naar trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Hiermee laten we zien dat we kansen bieden aan mensen die moeite hebben om een baan te vinden. Hieronder lees je meer.

Wat is de PSO-Ladder?

De PSO ladder is een keurmerk van TNO, waarin je als organisatie laat zien wat je doet voor mensen die moeite hebben om werk te vinden. Bijvoorbeeld door mensen aan te nemen met een beperking of mensen die nu een uitkering krijgen. Daarnaast kopen we bewust in  bij organisaties die PSO gecertificeerd zijn. Trede 2 is het een-na-hoogste niveau op de ladder. Het betekent dat Keolis beter presteert dan 75% van de bedrijven die ongeveer even groot zijn.
 

Iedereen telt mee

Yvonne van Wilpe, HR-manager bij Keolis is trots op dit resultaat. "We werken vanuit het motto ‘Iedereen telt mee.’ In al onze regio’s werken we hier actief aan. We creĆ«ren bewust meer banen voor bestaande functies, maar ook nieuwe functies voor mensen die moeite hebben om een baan te vinden. Zoals een project waarin we statushouders opleiden tot buschauffeur en medewerkers opleiden in de clean teams. Daarnaast bieden we stageplaatsen aan en kopen we bewust in bij andere PSO-gecertificeerde organisaties.” 

Meer informatie over inclusief werkgeverschap bij Keolis vind je hier.