Keolis organiseert Health, Safety & Security Week

18-6-2021

Van 14 t/m 18 juni houdt Keolis wereldwijd de Health, Safety & Security Week. Daarin staan we uitgebreid stil bij gezondheid, vitaliteit en veiligheid. Uiteraard dragen wij ook in Nederland ons steentje bij.

Beleidsverklaring Safety

Vorige week tekenden algemeen directeur Alex Rentier en operationeel directeur Chris Hogeveen namens de directie de beleidsverklaring Safety. Hiermee laten we zien dat we veiligheid erg belangrijk vinden en dat we daar onze verantwoordelijkheid in willen nemen. In onze missie, visie en kernwaarden is veiligheid een van de belangrijkste punten. We zorgen ervoor dat iedereen binnen Keolis alles doet er alles aan doet om zo veilig mogelijk te werken.

Een veilige omgeving vraagt verantwoordelijkheid van iedereen binnen Keolis. In de beleidsverklaring staat dat bestuurders en leidinggevenden een hierin een belangrijke voorbeeldrol hebben. Wanneer zij laten zien, dat ze veiligheid serieus nemen in hun dagelijks werk en die boodschap ook uitdragen, dan motiveert dat anderen om hetzelfde te doen.

Het tekenen van de beleidsverklaring is een belangrijke eerste stap. Samen zorgen we ervoor dat werken bij en reizen met Keolis veilig is en blijft.

 

Een kijkje in de keuken van S&V

Vrijdag 18 juni stond een bezoek aan de collega’s van Service & Veiligheid in Almere en Hengelo op het programma. Een deel van onze directie en management uit andere reisgebieden gingen mee met de controles van het S&V-team in Almere. Ze woonden ook de briefing en de debriefing bij. In Hengelo werd meegereden met de BOA’s in de trein op traject Zwolle - Enschede.

Door mee te lopen ‘on-the-job’ kreeg ons management een goed beeld over het werk van Service & Veiligheid. Daarnaast spraken ze over wat de BOA’s van Keolis nodig hebben om werk zo goed en veilig mogelijk te doen. Hun rol is immers cruciaal als we reizigers een prettige reis willen bieden. 

Wil je weten wat onze collega’s in het buitenland doen? Kijk dan eens op #SafeWithKeolis op social media!