Keolis start treinvervoer op Amersfoort Centraal - Ede-Wageningen onder de naam RRReis

10-12-2023
Vanaf vandaag, zondag 10 december, is Keolis Nederland de nieuwe vervoerder op het treintraject Amersfoort Centraal - Ede-Wageningen. Het personeel en de 7 elektrische treinen zijn overgenomen van de vorige vervoerder. Ook de dienstregeling blijft gelijk. Daarom verandert er voor reizigers in eerste instantie weinig.
 

Nieuwe naam: RRReis

Wat wel verandert is de naam. De treinen rijden vanaf nu onder de naam RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Omdat er één merk is, reizen reizigers makkelijker en voordeliger met de regionale treinen én bussen in deze drie provincies. Alle informatie over de dienstregeling, vervoerbewijzen, (nieuwe) abonnementen en de klantenservice van RRReis zijn te vinden op één centrale website: RRReis.nl
 

Vernieuwde treinen mét toilet

Vanaf 2024 worden alle treinen één voor één grondig vernieuwd. Met aan de buitenkant een volledig nieuwe uitstraling in de kleuren van RRReis. En aan de binnenkant nieuwe, comfortabele stoelen, goedwerkende wifi en grotere open ruimtes voor fietsen, bagage en rolstoelgebruikers. Ook wordt in alle treinen een systeem gebouwd, waardoor reizigers snel zien welke zitplaatsen nog vrij zijn.

In vijf van de zeven treinen is geen toilet aanwezig. Als de provincie Gelderland een positief besluit neemt over het begrotingsvoorstel, kan in deze treinen een toilet worden ingebouwd. Dat kan tegelijk met het vernieuwen van de treinen gebeuren.
 

Stap voor stap verbeteren

Chris Hogeveen, algemeen directeur van Keolis Nederland, is tevreden over de soepele start. . “De kop is er af. We zijn vanmorgen vol enthousiasme begonnen met het rijden op dit traject. De afgelopen maanden is er veel werk verzet om vandaag van start te kunnen gaan. Ook al verandert de dienstregeling niet, achter de schermen moest er toch veel gebeuren. Zo zijn het personeel en de treinen overgenomen van de vorige vervoerder. Ook is alle reisinformatie op het station aangepast. Er zijn nieuwe borden, poortjes en in- en uitcheckpalen met de naam RRReis. De komende jaren gaan we door met het vernieuwen en verbeteren van deze treindienst. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we de service voor de reizigers de komende 13 jaar stap voor stap verbeteren. Dat doen we samen met de provincie Gelderland en alle betrokken collega’s die hier werken. Zonder hen was deze soepele start niet mogelijk geweest.”
 

Een cadeautje voor de reizigers

RRReis maakt graag kennis met haar nieuwe reizigers. Daarom deelt de vervoerder de eerste periode actiekaartjes uit in de trein. Via deze kaartjes kunnen reizigers twee maanden lang gratis genieten van populaire tijdschriften, (luister)boeken en kranten bij de digitale leesmap WAIT. Zo wordt het reizen met de trein nog leuker. De actie wordt ook gepromoot via de Facebookpagina van RRReis.