Keolis tekent langdurig onderhoudscontract met Brouwer Technology

31-8-2023
Keolis heeft een 13-jarig onderhoudscontract ondertekend met Brouwer Technology. De ondertekening vond plaats op het hoofdkantoor van Keolis in Deventer op donderdag 31 augustus. Per december 2023 wordt Brouwer Technology de onderhoudspartner voor de treindienst Amersfoort – Ede-Wageningen. Het nieuwe treincontract van Keolis Nederland.
Momenteel voert Brouwer Technology technische installatieprojecten voor treinen, trams en metro’s in Nederland uit. Daarbij werken ze voor vervoerders, onderhouders en fabrikanten. Daarnaast onderhouden en repareren ze railvoertuigen incl. alle subsystemen die in de voertuigen zitten. Van airconditioning tot deursystemen en van elektronica tot veiligheidssystemen.
 

Een totaalpakket voor onderhoud

Keolis heeft gekozen voor Brouwer Technology omdat het, op het gebied van onderhoud, een ambitieuze nieuwkomer is in de markt. Brouwer Technology heeft zich al bewezen op het gebied van installatieprojecten. “We zijn ervan overtuigd dat Brouwer Technology het ook waarmaakt op het gebied van onderhoud", zegt Chris Hogeveen, algemeen directeur bij Keolis Nederland. "Daarbij bieden ze ons een totaalpakket voor onderhoud. Brouwer geeft ons het vertrouwen om de komende 13 jaar door constructief partnerschap met ons een onderhoudssysteem op te stellen dat dienend is aan de prestaties van de vloot en de reizigers van de treindienst Amersfoort – Ede-Wageningen."
 

Door de achtertuin

“We zijn heel trots op de samenwerking met Keolis voor de treindienst Amersfoort – Ede-Wageningen. Dit traject loopt letterlijk door ‘achtertuinen’ van veel van onze medewerkers. Het is een prachtig contract voor Brouwer om verder te groeien in de onderhoudsmarkt voor rollend materieel”, aldus Tim van Heesch, Directeur van Brouwer Technology.

Het onderhoud van de treinen vindt plaats in Amersfoort en Roosendaal. Het hoofdkantoor van Brouwer bevindt zich in Nijkerk, vlakbij het traject van de treindienst. Het contract loopt van december 2023 tot en met december 2036.