Negen elektrische bussen voor Amersfoort en Almere

13-4-2017
BYD, één van de grootste fabrikanten van volledig elektrische bussen ter wereld, levert eind dit jaar negen elektrisch aangedreven stadsbussen aan Syntus. Twee bussen gaan rijden in Amersfoort onder het bestaande Syntus-contract ‘busconcessie provincie Utrecht’, de overige zeven bussen gaan rijden in de nieuwe concessie Almere. Voor beide steden is het de eerste keer dat er elektrische bussen zullen worden ingezet.
 
Syntus, onderdeel van Keolis Group, plaatste onlangs de order voor negen elektrische 12-meter bussen van BYD. De driedeurs bussen zullen in december 2017 instromen, bij de start van de nieuwe dienstregeling in de provincie Utrecht én de start van de nieuwe Syntus-concessie in Almere. Het vervoerscontract voor de busconcessie provincie Utrecht is ingegaan in december 2016 en heeft een looptijd van zeven jaar. Voor Almere is een tienjarig contract gegund door de opdrachtgever. Als voorloper op de instroom van deze elektrische bussen, worden dit voorjaar twee demobussen ingezet in de stad Amersfoort. Deze bussen zullen hier dienst doen tot de nieuwe bussen worden geleverd.
 
Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, tekende vol vertrouwen het contract met BYD. “Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de impact op het milieu te verminderen.” Er is sprake van een sterk stijgende vraag naar elektrisch en emissievrij vervoer. Provincies, vervoerregio’s en rijksoverheid hebben afgesproken dat de nieuwe bussen die vanaf 2025 worden ingezet, alleen nog maar bussen zijn die vrij zijn van schadelijke uitlaatgassen. “Met de aanschaf van deze elektrische bussen van BYD heeft Syntus de volgende stap gezet naar emissievrij vervoer. “De inzet van deze elektrische bussen past bij de visie van Syntus als dochteronderneming van Keolis op duurzame mobiliteit."
 
Isbrand Ho, managing director van BYD Europe, is uiteraard blij met de order van Syntus: “Nederland is voor ons een belangrijke markt, aangezien het land vooroploopt als het gaat om duurzaam openbaar vervoer. De bestelling van Syntus is het bewijs dat er vraag is naar onze betrouwbare en kosteneffectieve emissievrije bussen. We zijn blij Syntus en Keolis te mogen verwelkomen in onze groeiende klantenkring."

Over BYD
BYD Company Ltd. is een toonaangevende hightech multinational gevestigd in Shenzhen, China. Sinds haar oprichting in 1995 heeft BYD haar expertise ontwikkeld op het gebied van oplaadbare batterijen en is daarmee gegroeid tot de pionier van duurzame ontwikkeling. BYD heeft met succes haar oplossingen voor duurzame energie uitgebreid door activiteiten in meer dan 50 landen. Na 22 jaar van ontwikkelen heeft BYD een Zero Emissions Energy Ecosystem gecreëerd wat staat voor betaalbare zonne-energie, betrouwbare energieopslag, cutting-edge elektrisch transport en een state of the art monorail. Deze Four Green Dreams maken van BYD de marktleider op het gebied van energie en transport. BYD is genoteerd op de Hongkong en Shenzhen Stock Exchange. Voor meer informatie kunt u terecht op www.byd.com.
 
Negen elektrische bussen voor Amersfoort en Almere