Nieuwe CEO Keolis Nederland

3-12-2018
In juni 2019 zal Frank Janssen starten als de nieuwe CEO van Keolis Nederland. Daarmee volgt hij Cees Anker op, die dan ruim zeven jaar leiding heeft gegeven aan de Nederlandse dochteronderneming van de mondiale mobiliteitsonderneming Keolis Group.
 
Frank Janssen neemt met deze stap afscheid als CFO en vice voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis, waar hij sinds 2010 werkt. Het openbaar vervoer is niet nieuw voor Janssen: tot 2009 werkte hij ook in deze sector.
 
Anker is zeer tevreden over de benoeming van Janssen als zijn opvolger: “Frank en ik hebben eerder succesvol samengewerkt en ik ken Frank als een gedegen bestuurder met de juiste focus op de zakelijke aspecten, maar zeker ook met oog voor zijn omgeving. Dat laatste kenmerkt Frank in zijn ambitie om te werken bij ondernemingen, die een relevante rol vervullen in de samenleving. Bij Keolis Nederland en binnen de Keolis Group kan Frank daar zeker invulling aan geven, juist in deze tijd met grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat Frank voor de reizigers, de opdrachtgevers en voor de onderneming de juiste persoon is!”
 
Nieuwe fase voor Keolis Nederland
In februari 2012 werd Cees Anker CEO van de onderneming, die toen nog in handen was van NS en Keolis Group. Onder zijn leiding is Syntus een zelfstandige dochteronderneming geworden van de Keolis Group, is er door succesvol in te schrijven op aanbestedingen substantiĆ«le groei gerealiseerd en staat de onderneming er ook in financieel opzicht veel beter voor. Anker benadrukt dat er ook nog veel te doen is: “Keolis Nederland staat voor een nieuwe fase, waarin de gerealiseerde groei moet worden vastgehouden en uitgebreid, de organisatie verder moet professionaliseren en de onderneming zich voorbereidt op de veranderende toekomst van mobiliteit.”
 
Veranderende mobiliteit
Keolis Nederland speelt actief in op de mobiliteitsbehoefte van de reiziger. Mobiliteit wordt steeds meer vraaggestuurd, nieuwe vervoersvormen dragen bij aan de reis van deur-tot-deur en innovatieve digitale oplossingen maken de reis gemakkelijker. Anker: “De rol en de plaats van Keolis Nederland als mobiliteitsprovider zullen onder de leiding van Frank Janssen blijven meegroeien met die ontwikkelingen.”
 
 
Nieuwe CEO Keolis Nederland