OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas in Twente

14-9-2022
Reizigers in Twente kunnen vanaf woensdag 14 september in alle grote streekbussen van Twents naast hun OV-chipkaart nu ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op hun mobiel. Met de introductie van OVpay wordt het reizen met de bus bij Twents nog makkelijker.

Nieuwe betaalvormen

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. De reiziger bepaalt straks zelf hoe hij of zij betaalt. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer, steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven landelijk ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay.

Op steeds meer plekken in Nederland kun je al in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of met de betaalapp op je telefoon. Je reis betaal je nu net zo makkelijk als je boodschappen in de winkel. Je herkent de bussen waar dit kan aan de OVpay sticker bij de instapdeur.

Hoe werkt het?

Reizen met een betaalpas werkt heel eenvoudig: precies hetzelfde als de OV-chipkaart. Bij het instappen bij de chauffeur, pak je je mobiele telefoon of haal je je bankpas uit je portemonnee. Je checkt daarna veilig in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaal-app op je mobiel. Vooraf aanmelden of een app downloaden is niet nodig.

Uitchecken
In de bus is duidelijk aangegeven welke kaartlezer kan worden gebruikt voor uitchecken met een betaalpas of creditcard. Dit apparaat is voorzien van een herkenbaar OVpay logo. In de bussen van Twents gaat het om de rechter kaartlezer bij de achterdeur. De linker kaartlezer bij de achterdeur kan worden gebruikt om uit te checken met de OV-chipkaart.

Let op! Uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de dezelfde bankpas, creditcard of betaal-app op je mobiel waarmee je bent ingecheckt.

Ook bij het in- en uitchecken met je betaalpas geldt:

  • zorg vóór je incheckt voor voldoende saldo op je bankrekening,
  • zodat je je ritten van vandaag kunt betalen en uit kunt checken.

De betaling gaat veilig en automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht, met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement.

Meer informatie

Meer informatie voor reizigers is te vinden op twents.nl/ovpay.

Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op: ovpay.nl.