OVpay live in alle concessies van Keolis

24-4-2023
Vanaf vandaag, maandag 24 april, kunnen reizigers in al onze bussen en treinen (Syntus Utrecht, allGo, Twents en Blauwnet) betalen met OVpay. Daar zijn we erg blij mee! OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. Als je (tweede klas en) zonder korting of abonnement reist, kies je straks bij alle vervoerders zelf waarmee je in- en uitcheckt! Het kan nu al op veel plekken met je contactloze betaalpas, creditcard of je mobiel. Jij kiest wat het beste bij je past. 
https://keolisblauwnet.nl/getmedia/dc648319-8d18-4e50-bac4-453c6c980eb5/OVpay-uitchecken.jpg?width=500&height=180&ext=.jpg

Hoe werkt OVpay?

Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit.

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt. 

OVpay komt steeds dichterbij

We introduceren nu in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard, of mobiel. Ideaal als je af en toe met het openbaar vervoer reist (in de tweede klas en) zonder korting of abonnement.

Hierna breiden we uit zodat ook bijvoorbeeld studenten, zakelijke reizigers en abonnementhouders gebruik kunnen maken van OVpay. Daarvoor moet je nog even geduld hebben. We houden je op de hoogte als er nieuwe mogelijkheden bij komen.

Stap voor stap

  1. Check in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel. Haal je betaalpas uit je portemonnee. Zo weet je zeker met welke pas je incheckt.
  2. Stap je uit? Dan check je uit met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt. Ook nu haal je de pas bij het uitchecken uit je portemonnee.
  3. Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
  4. Wil je de reiskosten van die dag bekijken? Voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina

Kan dit met mijn betaalpas?

Je kunt in- en uitchecken met:

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank of SNS
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (o.a. uitgegeven door ICS)
  • een mobiel die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen of creditcards. Dus ook met Apple Pay of Google Wallet
  • een buitenlandse contactloze betaalpas of creditcard van Maestro, V PAY, Mastercard of Visa

Gewoon zonder OV-chipkaart of abonnement. Vooraf aanmelden is niet nodig. Haal je OV-chipkaart of betaalpas altijd uit je portemonnee of telefoonhoesje. Zo weet je zeker waar je mee in- en uitcheckt.

Heb je vragen?

Dat snappen we! Op de website van OVpay vind je veel informatie over OVpay. Daar staan ook een heleboel vragen en antwoorden voor je op een rij. Staat je vraag er niet tussen, dan heb je ook de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen.