OVpay: nu in alle grote bussen van RRReis

19-10-2022
Reizigers in IJssel-Vecht kunnen vanaf vandaag in alle grote bussen van RRReis in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op hun mobiel. Na een succesvolle start in de stadsbussen in Zwolle eerder dit jaar, is de nieuwe betaalvorm naast de OV-chipkaart nu beschikbaar op alle grote bussen. De bussen zijn voorzien van OVpay logo’s.

Nieuwe betaalvormen

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. De reiziger bepaalt straks zelf hoe hij of zij betaalt. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer en steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink landelijk ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. 

Op steeds meer plekken in Nederland kun je al in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of met de betaalapp op je telefoon. Je reis betaal je nu net zo makkelijk als je boodschappen in de winkel. Je herkent de bussen waar dit kan aan de OVpay sticker bij de instapdeur.

Hoe werkt het?

Bij het instappen bij de chauffeur, pak je je mobiele telefoon of haal je je bankpas uit je portemonnee. Je checkt daarna veilig in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaal-app op je mobiel. Vooraf aanmelden of een app downloaden is niet nodig.

Let op! Uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de dezelfde bankpas, creditcard of betaal-app op je mobiel waarmee je bent ingecheckt.

Ook bij het in- en uitchecken met je betaalpas geldt:

  • zorg vóór je incheckt voor voldoende saldo op je bankrekening,
  • zodat je je ritten van vandaag kunt betalen en uit kunt checken.

De betaling gaat veilig en automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht, met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement.

Overzicht van betaalvormen

Reizigers kunnen vanaf vandaag, d.d. donderdag 1 september, in- en uitchecken bij RRReis in alle bussen van de Zwolse Stadsdienst met: 

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank of SNS;
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
  • alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
  • een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards; 
  • en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

De bussen zijn aan de buitenkant voorzien van herkenbare logo’s, zodat de reizigers weten dat in deze bussen gebruik gemaakt kan worden van OVpay: in- en uitchecken met de contactloze betaalpas en creditcard. Reizigers die overstappen op een lijn waar nog niet met de betaalpas of creditcard kan worden in- en uitgecheckt wordt geadviseerd om nog wel met de OV-chipkaart te reizen.

Meer informatie voor reizigers is te vinden op www.rrreis.nl/ovpay. Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op: www.ovpay.nl.