Pilot met nieuwe flexibele vervoersservice

6-12-2018
Vanaf 9 december SyntusFlex in Woerden en Linschoten
 
Vanaf zondag 9 december start Syntus Utrecht (onderdeel van Keolis Nederland) met de pilot SyntusFlex in Woerden en Linschoten. Reizigers in Woerden en Linschoten kunnen ’s avonds en in het weekend gebruik manke van deze nieuwe flexibele vervoersservice. Vanaf het station wordt ieder half uur aangesloten op de trein. Hiervoor hoeven reizigers niet te reserveren. Vanuit de wijken kunnen reizigers tot een half uur van tevoren een rit boeken tussen verschillende flex haltes in Woerden en Linschoten. Dit kan vanaf zondag 9 december via de app SyntusFlex, online op www.syntusutrecht.nl/flex of via telefoonnummer 088 – 033 1402.
 
SyntusFlex rijdt niet volgens een vaste route of dienstregeling. De route wordt bepaald op basis van de bestelde ritten door reizigers. SyntusFlex rijdt van maandag tot en met vrijdag van 19:30 tot 0:00 uur, op zaterdag van 8:00 tot 0:00 uur en op zondag van 9:00 tot 0:00 uur. De bussen van SyntusFlex zijn rolstoeltoegankelijk en geschikt voor acht personen. Voor de introductieprijs van maar €1,50 per rit kunnen reizigers in Woerden en Linschoten vanaf zondag 9 december snel en voordelig reizen tussen de 34 SyntusFlex-haltes. Betalen kan alleen met de pinpas bij de chauffeur. Maar vooraf een kaartje kopen bij een van de verkooppunten kan ook.
 
Eerste pilot in de provincie Utrecht
SyntusFlex in Woerden is de eerste pilot in de provincie Utrecht met semi-vraagafhankelijk vervoer. Cornelis Uijl (regio directeur Syntus): “Om voor de reizigers in Woerden en Linschoten een alternatief te kunnen bieden hebben wij SyntusFlex ontwikkeld. Dit nieuwe en innovatieve concept geeft ons de mogelijkheid om juist op die plaatsen waar minder vraag is dan aanbod nog steeds mobiliteit te bieden.”
De pilot met SyntusFlex duurt twee jaar. Dennis Straat (gedeputeerde provincie Utrecht): “Ik ben blij dat Syntus Utrecht vanaf 9 december dit alternatief aanbiedt. Mooi op tijd voor de nieuwe dienstregeling. Met deze vorm van flexibel openbaar vervoer willen we bussen laten rijden op de momenten dat er ook echt vraag naar is. Het is de eerste proef hiermee in onze provincie en ik ben reuze benieuwd naar de resultaten.”
 
Voor iedereen toegankelijk
Cornelis Uijl: “SyntusFlex werkt heel eenvoudig. Reizigers boeken via de app of website heel eenvoudig een rit. Je kiest een vertrek- en aankomsthalte, een datum en aankomsttijd, je geeft het aantal reizigers in en je bestelt je rit! Reizigers die niet over een smartphone of internet beschikken kunnen een rit boeken via onze reserveringslijn. SyntusFlex is tenslotte voor iedereen.”

Een rit bestellen
Vanaf zondag 9 december kunnen reizigers reizen met SyntusFlex. Men moet wel eerst een rit boeken via de app SyntusFlexde website www.syntusutrecht.nl/flex of via telefoonnummer 088 – 033 1402. Telefonisch een rit bestellen kan van maandag tot en met zondag van 7.00 tot 0:00 uur. De SyntusFlex app is vanaf dit weekend gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.syntusutrecht.nl/flex