Provincie Utrecht en Syntus Utrecht verlengen samenwerking

20-10-2022

Provincie Utrecht en Syntus Utrecht verlengen samenwerking

Op dinsdag 18 oktober besloten Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht dat het contract met Syntus Utrecht met twee jaar verlengd wordt tot en met december 2025. Dat betekent dat wij nog minimaal de komende drie jaar het streekvervoer in de provincie mogen verzorgen. Uiteraard zijn wij daar heel blij mee.

Reactie provincie
In een persbericht vertelt de provincie, waarom ze gekozen heeft voor de verlenging van ons contract en dat van U-OV (Utrecht stad): “We hebben het openbaar vervoer hard nodig, vanwege de groei en verstedelijking in de provincie, maar ook voor de duurzaamheidsambities van de provincie Utrecht. Een achteruitgang van het openbaar vervoer past hier niet bij”, aldus gedeputeerde Robert Strijk. “Ik ben daarom blij dat we goede afspraken hebben kunnen maken met vervoerders U-OV en Syntus Utrecht, en dat we hiermee zorgen dat we het OV en het netwerk goed op peil houden voor de reizigers.”

Op naar de toekomst
Ook concessiemanager Janine van Verseveld van Syntus Utrecht is blij met de verlenging: “We werken al jaren prettig samen met de provincie en blijven dat dus minimaal twee jaar langer doen. We gaan er alles aan doen om het vertrouwen van de provincie waar te maken, voor alle busreizigers in Utrecht."