RRReis is gestart

14-12-2020

Betrouwbaar, innovatief en verbindend openbaar vervoer in IJssel-Vecht

Vanaf 13 december is RRReis de nieuwe naam voor het regionale openbaar vervoer in de concessie IJssel-Vecht. RRReis biedt meer openbaar vervoer, betere verbindingen en meer comfort voor reizigers. Én IJssel-Vecht is één van de meest duurzame concessies van Nederland met 246 nieuwe, elektrische bussen. Maandag 14 december werd in klein gezelschap in Ede het officiële startschot gegeven door de provincies Gelderland en Overijssel.

Onbegrensd reizen

Gedeputeerde Bert Boerman: “Drie provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel hebben samen de gedurfde stap gezet om reizen óver de voormalige concessiegrenzen heen mogelijk te maken. De concessie IJssel-Vecht is daarmee het eerste voorbeeld in Nederland. Wij geven zo invulling aan onbegrensd reizen in groot gebied, met meer reizigerscomfort”. De bussen van RRReis rijden  in grote delen van Gelderland en Overijssel, in de komende jaren wordt dit gebied uitgebreid.

Duurzame ambities

De voertuigen van RRReis rijden gezamenlijk 25 miljoen kilometer per jaar. Vele van deze miljoenen kilometers worden gereden door elektrische bussen, vrij van schadelijke uitstoot. Gedeputeerde Jan van der Meer: “Daarmee draagt RRReis bij aan de ambities van de provincies om de CO2 uitstoot door het openbaar vervoer terug te dringen en onze bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het Nationaal Klimaatakkoord.”

Eigentijds busvervoer

In de afgelopen maanden zijn op zes busstations in de concessie laadvoorzieningen gerealiseerd. 27 laadpalen in de regio zorgen ervoor dat de elektrische bussen tussen de ritten door onderweg worden opgeladen. ’s Nachts staan de bussen op de stallingen aan de stekker. Hiervoor zijn op zeven busdepots meer dan 150 laadkasten geplaatst. Dit is mogelijk gemaakt door de inzet van gemeenten, provincie, Keolis en leveranciers van laadinfra. Marc Renouprez, interim CEO Keolis Nederland: “We zijn trots dat we direct met deze voorzieningen van start kunnen. Dat we samen met onze opdrachtgevers de inwoners van Gelderland en Overijssel groen en comfortabel openbaar vervoer kunnen aanbieden voor de aankomende twee jaar. Openbaar vervoer met minder uitstoot, minder geluidsoverlast en meer vervoersaanbod. Daarmee ondersteunen wij de provincies in hun groene ambitie.”

Een beter OV-aanbod

Reizigers krijgen een beter OV-aanbod door een toename van het aantal dienstregelingsuren in stad en streek. Aansluitingen op andere bus- en treinverbindingen en OV-knooppunten zijn verbeterd. RRReis biedt verschillende vormen van vervoer. Naast de standaard buslijnen van RRReis worden ook comfortRRReis, extra comfortabele bussen op de drie HOV-assen, reserveerRRReis en buurtRRReis geboden.
 

Een overkoepelend merk

RRReis is het overkoepelende merk voor het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Hiermee presenteren de drie provincies een samenhangend netwerk van regionaal openbaar vervoer. Betrouwbaar én toegankelijk. De schrijfwijze van RRReis met drie keer een ‘R’ staat symbool voor de samenwerking van de drie provincies. De bussen rijden met het merk en de huisstijl van RRReis in een paars-blauw-groene stijl. RRReis wordt geleidelijk in de drie provincies ingevoerd. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze naam en stijl. Keolis is de eerste vervoerder die vanaf 13 december het busvervoer verzorgt onder de naam RRReis in de concessie IJssel-Vecht. De komende jaren wordt RRReis ook in de nieuwe concessies Rijn-Waal en Berkel-Dinkel geïntroduceerd.
Op de foto staan de gedeputeerden Bert Boerman van provincie Overijssel, gedeputeerde Jan van der Meer van provincie Gelderland en Marc Renouprez, interim CEO Keolis Nederland die de starthandeling verrichten.