Syntus Gelderland en Syntus Overijssel worden RRReis

2-11-2020
Vanaf 13 december is RRReis de nieuwe naam voor het openbaar vervoer op de Veluwe en in Midden-Overijssel. Vanaf die datum reis je met een nieuwe dienstregeling en in onze spiksplinternieuwe elektrische bussen.

Een nieuw merk: RRReis

RRReis is de nieuwe naam voor het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. RRReis is één netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer waarmee je duurzaam en comfortabel reist. Je bereikt zorgeloos je bestemming zonder na te denken over provinciegrenzen en verschillende vervoerders. RRReis wordt stapsgewijs in de drie provincies ingevoerd. Keolis is de eerste vervoerder die onder de naam RRReis voor een periode van twee jaar het openbaar vervoer verzorgt in delen van Gelderland en Overijssel.

Een nieuwe reisgebied: IJssel-Vecht

Vanaf 13 december 2020 start RRReis in Midden-Overijssel en op de Veluwe, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. Deze twee regio’s vormen samen het nieuwe grote reisgebied IJssel-Vecht. Dat betekent dat er voor jou als reiziger meer reismogelijkheden en nieuwe routes zijn. Vanaf 2023 breidt RRReis stapsgewijs verder uit in Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Schoner, stiller en duurzamer

Vanaf 13 december 2020 rijden er vrijwel alleen nog elektrische bussen in jouw regio. De nieuwe bussen zijn elektrisch en daarmee vrij van schadelijke uitlaatgassen. Dit biedt veel voordelen, zoals een betere luchtkwaliteit en gezondere leefomgeving. Daarnaast zijn de bussen een stuk stiller, wat zorgt voor minder geluidsoverlast op busroutes in de regio. Ook bieden de nieuwe bussen meer comfort dankzij faciliteiten zoals wifi, usb-aansluitingen en een elektrische rolstoelplank. Om het elektrische busvervoer mogelijk te maken, plaatsen we 25 laadpalen verdeeld over zes busstations geplaatst: Apeldoorn, Dedemsvaart, Deventer, Ede, Harderwijk en Zwolle. Deze moderne laadvoorzieningen laden de elektrische bussen tussen de ritten door in snel tempo op.
Op dit moment werken we hard aan alle aanpassingen voor de start van RRReis op 13 december. Wil je meer informatie over RRReis en het nieuwe openbaar vervoer vanaf 13 december? Kijk dan op RRReis.nlVanaf 15 november vind je hier ook meer informatie over de nieuwe dienstregeling en over nieuwe RRReis abonnementen en producten.