Syntus presenteert busvloot Almere

1-5-2017
Grootste 15 meter vloot in Nederland per 10 december
 
Syntus, onderdeel van Keolis, maakte afgelopen week, tijdens bijeenkomsten voor medewerkers die overkomen van de huidige vervoerder, bekend met welke bussen de mobiliteitsaanbieder vanaf 10 december 2017 in de gemeente Almere gaat rijden. Veruit het grootste deel van de reizigers in stad en streek wordt vanaf 10 december vervoerd met 15 meterbussen van MAN. “Met deze bussen kunnen we met de hoge frequentie de benodigde capaciteit waarborgen.”, aldus Manon Denessen, woordvoerder van Syntus-Keolis.
 
Veilige werkplek
Door de specifieke indeling en voorzieningen als een veiligheidsruit en geen contant geld aan boord krijgen de chauffeur een veilige werkplek. “Omdat rijden met deze 15 meter bus voor veel chauffeurs weer even wennen is, zorgen we ervoor dat onze nieuwe collega’s straks goed getraind op de juiste bus de weg op gaan. Met de bussen van Almere erbij heeft Syntus-Keolis de grootste 15-meter vloot in Nederland”, vertelt Manon Denessen
 
allGo
De bussen voor de stadsdienst vallen op door het frisse ontwerp. Ze gaan rijden onder het merk allGo. Keolis staat als afzender op de voertuigen. “Met een echt merk werken we aan herkenbaarheid van het busvervoer voor de reiziger. Daarom ontwikkelde we het merk allGo speciaal voor Almere.”.
De streekbussen gaan rijden in  de R-net huisstijl.
Verder zet Syntus-Keolis zeven elektrische bussen van BYD in. “Aan de ontwerpen van de elektrische bussen wordt hard gewerkt; dat ze iets met “groen” te maken hebben kan ik al vast verklappen” verklaart Manon Denessen. “De aantallen per type bus kunnen nog wijzigen omdat de dienstregeling nog niet definitief is. Komende maanden wordt een en ander met de gemeente Almere en belanghebbende partijen als het ROCOVF verder afgestemd.”
 
Syntus-Keolis houdt op 2 en 3 mei ook nog personeelsbijeenkomsten. “Met deze bijeenkomsten geven we onze nieuwe collega’s in Almere alvast een indruk van onze plannen voor het busvervoer vanaf 10 december 2017” aldus Manon Denessen. “Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs. We doen er alles aan om hen voor te bereiden op alle veranderingen en mee te nemen in de Syntus-Keolis manier van werken, waar gastvrijheid, goed geïnformeerd, logisch reizen én veiligheid voorop staan”.