Twents trein in een nieuw jasje

2-11-2017
Vanaf zondag blauwe treinen op traject Zutphen – Hengelo - Oldenzaal
 
Vanaf zondag 5 november treffen treinreizigers op het traject Zutphen – Hengelo – Oldenzaal hun trein in een nieuw jasje. De eerste Twents trein rijdt vanaf die datum rond in de blauwe provinciale OV-huisstijl. De komende weken worden ook de overige acht treinen voorzien van de blauwe huisstijl. Vanaf 10 december 2017 komen daar ook nieuwe blauwe in- en uitcheckpalen bij op de stations.  Reizigers blijven tot 10 december 2017 gewoon in- en uitchecken bij de rode Twents palen op de stations.
 
Enkele weken geleden maakte de provincie Overijssel bekend dat treinreizigers in Overijssel vanaf zondag 10 december bij een overstap tussen Arriva en Keolis Nederland niet meer tussentijds hoeven uit- en in te checken. Dit vergroot het reisgemak voor de treinreiziger op alle regionale treinlijnen.
Om het regionale vervoer duidelijk zichtbaar en herkenbaar te maken voor de treinreizigers krijgen de OV-chipkaartpoortjes, -palen en de treinen de blauwe provinciale OV-huisstijl. Deze stijl wordt ook toegepast op de treintrajecten Zwolle-Emmen, Almelo-Hardenberg en nu ook Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Vanaf 10 december rijden ook de treinen van Keolis Nederland op de trajecten Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen in de blauwe huisstijl.  Het regionale vervoer krijgt de verzamelnaam Blauwnet.

Kijk voor meer informatie op www.overijssel.nl/blauwnet.