Valleilijn wordt per 10 december RRReis, dienstregeling blijft gelijk

18-10-2023
Vanaf 10 december is Keolis de nieuwe vervoerder van de treindienst Amersfoort–Ede-Wageningen (Valleilijn). De treindienst rijdt vanaf die datum onder de merknaam RRReis. Voor reizigers verandert er in eerste instantie weinig. Zij stappen in dezelfde treinen en de dienstregeling blijft gelijk. In 2024 start Keolis met het volledig vernieuwen van de treinen. Alle informatie over het reizen met (de treindienst van) RRReis is per december te vinden op RRReis.nl. 

RRReis

De grootste wijziging is dat reizigers vanaf 10 december niet meer in- en uitchecken bij Connexxion, maar bij RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Alle informatie over de dienstregeling, reisproducten en acties van RRReis zijn te vinden op één centrale website: RRReis.nl

Vernieuwde treinen vanaf 2024

De 7 elektrische treinen worden overgenomen van de huidige vervoerder. Reizigers stappen op 10 december dus in dezelfde treinen. Vanaf 2024 worden alle treinen één voor één grondig vernieuwd. Dit proces duurt enkele maanden per trein. Halverwege 2024 stappen reizigers in de eerste vernieuwde trein.

De buitenkant van de treinen krijgt een volledig nieuwe uitstraling in de kleuren van RRReis. Ook wordt de binnenkant van de treinen helemaal vernieuwd. Zo komen de nieuwe kleuren terug in de stoelbekleding en op de wanden. Er zijn twee verschillende type treinen: Flirt en Protos. Door de indeling van de treinen aan te passen, lijken ze meer op elkaar en stappen reizigers sneller in en uit. In alle treinen wordt een systeem gebouwd waardoor snel zichtbaar is welke zitplaatsen nog vrij zijn. Verder komen er nieuwe, comfortabele stoelen, goed werkende wifi en grotere open ruimtes voor rolstoelen, fietsen en bagage. Ook verbetert de reisinformatie die getoond wordt op de stations en in de treinen.
 

De service verbeteren

De huidige machinisten blijven op de treinen rijden. Daarnaast leidt Keolis nieuwe machinisten en gastheren/gastvrouwen op. De gastheren/gastvrouwen helpen en ondersteunen reizigers bij en tijdens de treinreis. Om de veiligheid te borgen zijn er op vrijdag- en zaterdagavond extra medewerkers Service en Veiligheid aanwezig op de treinen. Hiermee wil Keolis de service voor reizigers verder verbeteren.

Toilet

In de twee Flirt-treinen is een toilet aanwezig. In de vijf Protos-treinen niet. In opdracht van de Provincie Gelderland heeft Keolis een eerste verkenning uitgevoerd voor het inbouwen van toiletten. Op basis van deze resultaten wordt een plan gemaakt voor de inbouw.