Valleilijn wordt RRReis, wat betekent dat voor jou als reiziger?

22-11-2023
In de eerste instantie verandert er weinig. Je stapt in dezelfde trein en de dienstregeling blijft gelijk. De grootste wijziging is dat je vanaf 10 december niet meer in- en uitcheckt bij Connexxion, maar bij RRReis. Dit is het overkoepelende merk voor het regionaal openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Abonnementen blijven geldig

De huidige vervoerbewijzen van NS blijven gewoon geldig. Vanaf 10 december zijn er drie nieuwe aantrekkelijke abonnementen geldig op de trein van Amersfoort Centraal naar Ede-Wageningen:

  • Dal Voordeel Oost
  • Dal Vrij Oost
  • Altijd Voordeel Oost voor trein en bus


Met deze abonnementen reis je voordeling met de regionale treinen én bussen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (met uitzondering van Almere). Kijk op RRReis.nl bij vervoerbewijzen voor meer informatie over deze specifieke abonnementen. Je kan natuurlijk ook nog steeds betalen met je OV-chipkaart, betaalpas (OVpay) of een kaartje kopen op de stations waar nu ook een kaartautomaat staat. Dat verandert niet. Dat geldt ook voor het opladen van saldo.

Nieuwe in- en uitcheckpalen en bordjes

Vanaf 10 december zien de in-en uitcheckpalen en poortjes er anders uit dan je gewend bent. Ze zijn nu van RRReis en hebben een paarse kleur, maar staan nog gewoon op dezelfde plek. Ook de borden boven de poortjes op de stations worden aangepast van Valleilijn naar RRReis. Daarnaast wordt de reisinformatie die getoond wordt op de stations en in de treinen verbeterd.

Hulp bij het in-, over- en uitstappen

Reis je met een lichamelijke beperking en heb je hulp nodig bij het in-, over- en uitstappen? Of heb je een visuele beperking en iemand nodig om je door het station te begeleiden? Dan kun je vanaf 10 december op alle stations met de trein van RRReis van Amersfoort Centraal naar Ede-Wageningen gratis gebruikmaken van reisassistentie

Alle reisinformatie op één plek

Je vindt alle (reis)informatie en service op één nieuwe, centrale plek: RRReis.nl. Op deze website vind je alle informatie over de dienstregeling, vervoerbewijzen, het bestellen van abonnementen en onze klantenservice. Heb je een vraag over de dienstregeling of de abonnementen? Of heb je een andere vraag? Kijk dan op de website of neem contact met ons op. Dat kan via Whatsapp, telefonisch, via social media of het contactformulier. Check daarvoor de klantenservicepagina op de website van RRReis. Ook kun je voor service en informatie terecht in onze vernieuwde servicewinkel aan het Stationsplein 109 in Amersfoort.

Vernieuwde treinen in 2024

Je stapt op 10 december in dezelfde treinen. In 2024 worden alle treinen één voor één grondig vernieuwd. Met aan de buitenkant een volledig nieuwe uitstraling in de kleuren van RRReis. En aan de binnenkant nieuwe, comfortabele stoelen, goed werkende wifi en grotere open ruimtes voor fietsen, bagage en rolstoelgebruikers. Ook wordt in alle treinen een systeem gebouwd zodat je snel kan zien welke zitplaatsen nog vrij zijn. Halverwege 2024 stap je in de eerste vernieuwde trein.

In vijf van de zeven treinen is geen toilet aanwezig. In opdracht van de Provincie Gelderland heeft vervoerder Keolis een eerste verkenning uitgevoerd voor het inbouwen van toiletten. Op basis van deze resultaten wordt een plan gemaakt voor de inbouw.