Vanaf 10 december meer busvervoer in Almere

13-4-2017

Frequentietabellen en overzicht met meest gestelde vragen gepubliceerd
Syntus, met ingang van 10 december 2017 verantwoordelijk voor busvervoer in de gemeente Almere, presenteert op de website syntusalmere.nl de frequentietabellen. Daarmee geeft Syntus een impressie van de beloofde grote kwaliteitssprong van het busvervoer in de stadsdienst. Door de bewuste keuze voor hoge frequenties en ruime bedieningstijden, komt spontaan reizen zonder de vertrektijden te hoeven controleren binnen handbereik. “Omdat de bus zo vaak komt, kun je in principe gewoon naar de halte lopen en vrijwel direct opstappen”, aldus Manon Denessen, woordvoerder van Syntus. Syntus biedt meer vervoer dan de gemeente Almere uitvroeg in de aanbesteding.

Hiermee maakt Syntus optimaal gebruik van de kansen die de vrijliggende infrastructuur voor bussen in Almere biedt. Syntus biedt vanaf 10 december niet alleen een hogere frequentie. Ook starten de extra ritten in de middagspits eerder. En gaat in het weekend de dagdienstregeling naadloos over in die van de nacht. Ook de nachtdienstregeling is beduidend ruimer dan in de aanbesteding werd uitgevraagd, waardoor vanuit Amsterdam ’s nachts vrijwel alle haltes in Almere goed bereikbaar zijn.

Meest gestelde vragen: antwoorden op website
Op de website Syntusalmere.nl geeft Syntus ook inzicht in welke vragen de afgelopen maanden het meest door reizigers en andere betrokkenen aan Syntus en de gemeente Almere zijn gesteld. “Door deze informatie nu al te publiceren, verwachten we reizigers die vragen hebben over bijvoorbeeld bereikbaarheid en abonnementen snel te kunnen helpen of door te kunnen verwijzen naar het juiste aanspreekpunt”, aldus Manon Denessen.

Blijven informeren
Syntus zal komende maanden regelmatig nieuwe informatie rond het vervoer, de bussen en de kaartjes en abonnementen bij reizigers én belanghebbenden onder de aandacht te brengen.

Vanaf 10 december meer busvervoer in Almere