Eerste leerling buschauffeurs slagen voor opleiding

26-2-2019
In november 2018 zijn we, in samenwerking met het ROC van Twente en Randstad Nederland, gestart met het opleiden van 18 nieuwe buschauffeurs via een BBL-traject. Via deze praktijkopleiding worden de kandidaten binnen korte tijd een MBO2 diploma en baangarantie in één geboden. Na een kort, theoretisch onderdeel van een maand werden de kandidaten voorgesteld in diversie concessies. Hier werden zij verder opgeleid door collega’s uit het vak om de benodigde praktijkervaring op te doen. Met resultaat! De eerste leerling buschauffeurs zijn geslaagd voor het rij-onderdeel en kunnen vanaf nu aan de slag als buschauffeur.
Jente Baan is één van deze kandidaten. Naast de lessen op het ROC wordt ze vanaf december in de concessie Twente klaargestoomd voor het vak buschauffeur. Op 13 februari heeft zij haar praktijkexamen D met goed gevolg afgelegd. Twee dagen later kreeg ze tevens een goede beoordeling op de praktische toets en het onderdeel besloten terrein. Dit betekent dat ze de opleiding voor haar rijbewijs D heeft behaald en als buschauffeur aan de slag mag.
Om ervoor te zorgen dat Jente zich veilig voelt achter het stuur krijgt ze ondersteuning van rijinstructeur Robert Wagenaar. In de concessie Twente begeleidt hij nieuwe chauffeurs die voor het eerst achter het stuur zitten. Naast het geven van zit- en stuurinstructies zorgt hij ervoor dat Jente zich comfortabel voelt met het rijden in een 12 meter bus. Na de opstart met Robert neemt Louis Gerritsen de verdere begeleiding over. Louis is praktijkbegeleider en achter het stuur bereidt hij Jente voor op het volledig zelfstandig rijden. Dit gebeurt onder andere tijdens de dienstuitvoering. Er bestaat dus een kans dat reizigers Jente en Louis, of andere kandidaten en hun praktijkbegeleiders, vanaf deze week in onze bussen tegenkomen. Keolis Nederland is trots op de ontwikkeling die de leerlingen hebben doorgemaakt en wensen Jente en alle andere kandidaten een prachtige carrière in het openbaar vervoer toe.

Ook buschauffeur worden

Heb jij na het lezen van dit item interesse in het vak buschauffeur? Bekijk dan de onderstaande video voor meer informatie over het opleidingstraject. Op www.keolis.nl/buschauffeur vind je meer informatie over het beroep en alle mogelijkheden. Via deze site kan je je tevens direct opgeven om buschauffeur bij ons te worden.