Keolis breidt dienstregeling voor diverse regio's uit

18-8-2020

In diverse regio's van Keolis rijden we binnenkort weer grotendeels volgens de gebruikelijke dienstregeling. Op een aantal lijnen rijden wij volgens een aangepaste- of vakantiedienstregeling. Ook houden we, in verband met corona, extra bussen stand-by, die wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De nieuwe dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020. 

De ingangsdatum van de nieuwe dienstregeling verschilt per regio:

  • 16 augustus: Syntus Overijssel
  • 17 augustus: allgo Almere
  • 23 augustus: Syntus Gelderland
  • 30 augustus: Syntus Utrecht en Twents

De treinen van Keolis Blauwnet rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. 

Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar
De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, wordt in de nieuwe dienstregeling meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen.

Meer informatie over de dienstregeling vind je op deze pagina. Voor een actueel reisadvies en de juiste vertrektijden adviseren wij reizigers hun reis voor vertrek altijd te plannen via onze reisplanner of 9292.nl
Buurtbussen
De buurtbussen rijden voorlopig niet. In de buurtbussen is het houden van 1,5 meter afstand tussen reizigers en/of chauffeurs niet of nauwelijks mogelijk. Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen. Op landelijk niveau, door alle vervoerders en OV-NL, wordt er gekeken naar een geschikte oplossing om de buurtbussen coronaproof in te richten. Tot op heden is hier nog geen geschikte oplossing voor gevonden. Daarom hebben wij besloten om de buurtbussen niet uit te laten rijden. De gezondheid en veiligheid van onze chauffeurs en reizigers staan voor ons altijd voorop. Zodra de situatie verandert communiceren wij hierover.

Update 31 augustus 2020
Bij Syntus Utrecht wordt vanaf 31 augustus op meerdere buurtbuslijnen een vervangende dienstregeling met grote bussen gereden om reizigers op (een deel van deze ) buurtbuslijnen toch openbaar vervoer aan te bieden. Het kan zijn dat routes en vertrektijden wijzigen. Meer informatie vind je hier.

Update 5 oktober 2020
Bij Syntus Gelderland rijden er vanaf 5 oktober buurtbustaxi's van maandag t/m vrijdag. De vervoersdienst dient 4 uur voor vertrek gereserveerd te worden via het volgend telefoonnummer 088 - 655 77.